Maxmara šampion Sajma građevinarstva "Grames 2008"

25.03.2008. 09:25 / Izvor: Nezavisne novine
Maxmara šampion Sajma građevinarstva 'Grames 2008'

Apsolutni šampion, juče zatvorenog Sajma građevinarstva "Grames 2008", je banjalučka kompanija "Maxmara", kojoj je pripala "Zlatna libela" za najkompletniji proizvodni asortiman.

Uporedo sa "Gramesom" zatvoren je i Sajam dostignuća u elektro i mašinskoj industriji i inovacijama "Demi". U oblasti elektroindustrije najviše priznanje, "Zlatni kolaž", dodijeljen je banjalučkom preduzeću "Mikroelektronika", a u sektoru mašinske industrije ista nagrada pripala je firmi "Termoklima" iz Laktaša.

Igor Šćepanović, agent prodaje u "Maxmari", istakao je da je nagrada produkt usavršavanja i dugogodišneg rada.

"`Maxmara` je ove godine predstavila aluminijumsku, PVC stolariju izrađenu u kombinaciju drveta i aluminijuma", rekao je Šćepanović i dodao da su iskoristili priliku i za prezentaciju prozora sa roto okovom sa skrivenim šarkama.

"Maxmara" je jedan od domaćih lidera u proizvodnji i montaži aluminijumskih konstrukcija, PVC prozora, čeličnih konstukcija i termoizolacionog stakla.

"Mikroelektronika" je nagrađena kao jedini proizvođač koji je na Sajmu prezentovao fiskalne sisteme.

"Velika nam je čast i zadovoljstvo što smo dobili nagradu za program fiskalnih sistema, što znači da smo spremni za predstojeći proces fiskalizacije", rekla je Sanja Praštalo, marketing menadžer "Mikroelektronike".

Osim izbora apsolutnog šampiona "Gramesa" podijeljene su nagrade i u nekoliko kategorija. "Zlatnu libelu" za kompletnost proizvodnog programa osvojila je firma "AM Međugorje" iz Banjaluke, "Srebrne libele" pripale su "Tozi Markoviću" iz Kikinde i "Binisu" iz Banjaluke, dok je "Bronzanu libelu" dobila Fabrika cementa iz Lukavca.

Kotorvaroški "Fagus" dobio je zlatnu libelu u kategoriji novih proizvoda u građevinarstvu, a u istoj kategoriji srebrna libela uručena je srbačkom “Stirokartu”, a bronazane libele preduzećima "Šikman" iz Mrkonjić Grada i "Kamen Sirač" iz Sirača u Hrvatskoj.

Zlatnu libelu za ponudu građevinske mehanizacije i prateće opreme dobila je banjalučka podružnica firme "Bostek Machinery CAT", srebrna je pripala kompaniji “Wacker” iz Minhena, a bronzana "Lageru" iz Posušja. Priznanje za kvalitet prezentacije pripalo je "Bramacu BH" iz Sarajeva, zahvalnica za sponzorstvo uručena je brčanskoj industriji boja i lakova "Prohema", a za organzovani nastup na sajmu Hrvatskoj gospodarskoj komori.

Na sajmu "Demi" srebrni kolaž u elektroindustriji dobila je "Kaldera Company" iz Banjaluke, dok bronzani kolaž nije dodijeljen. U sektoru mašinske industrije srebrni kolaže dobio je "Topling" iz Prnjavora, a bronzani "Kovan" iz Gračanice.

Svoje proizvode i usluge na ovogodišnjim sajmovima "Grames" i "Demi" predstavilo je više od 300 izlagača iz 15 država.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital