Proizvode sa Superbrands oznakom preferira kupovati 87% potrošača

17.10.2011. 12:27 / Izvor: eKapija.ba
Proizvode sa Superbrands oznakom preferira kupovati 87% potrošača

Rezultati istraživanja provedenog od strane jedne od vodećih istraživačkih kompanija "Ipsos Puls" u toku mjeseca septembra 2011., ukazuju da se čak 87% potrošača u Bosni i Hercegovini radije opredjeljuju za kupovinu proizvoda koji koriste Superbrands znak.

Istraživanje je provedeno na teritoriji cijele BiH na reprezentativnom uzorku u kojem su učešće uzeli pripadnici oba spola (49% muškaraca i 51% žena). Starosna dob ispitanika kretala se od 18 godina do 65 i više, te su bili uključeni ispitanici različitih profesija – od top managera do nezaposlenih, domaćica i penzionera.

Unatoč trenutnoj ekonomskoj situaciji, većina bh. potrošača još uvijek za sebe i svoju porodicu bira najbolje, odnosno one tržišne marke koje se izdvajaju od konkurenata po kvaliteti, prepoznatljivosti i dosljednosti, te nose prestižni status Superbrands. Status Superbrands garancija je kvalitetnog odabira, te predstavlja jake i ugledne brandove koji opravdavaju povjerenje svojih kupaca.

Na veliko zadovoljstvo međunarodne organizacije Superbrands, iz godine u godinu među glasovima javnosti je sve značajaniji broj nominacija domaćih brandova, što ukazuje na činjenicu da je šira javnost uvidjela potrebu za razvojem jakih i prepoznatljivih domaćih brandova.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital