Pretovar robe u 'Luci' veći od planiranog za 30 odsto

Kapital / IZVJEŠTAJI

Pretovar robe u "Luci" veći od planiranog za 30 odsto

Plan pretovara za prošlu godinu bio je 76.000 tona razne robe, a realizovano je 108.694 tone. Time su ublaženi negativni rezultati u terminalu koji nije radio mjesec i po dana, koliko je zbog poplava bio zatvoren most na rijeci Savi.

03.02.2015. 07:54 / Izvor: SRNA

Javno preduzeće "Luka" Brčko prošlu godinu završilo je sa pozitivnim poslovnim rezultatom, uprkos brojnim teškoćama i šteti tokom poplava.

Direktor "Luke" Pero Gudeljević rekao je da je šteta od paplava procijenjena na 180.000 KM, koje će biti nadoknađene sa svega 20 odsto iz budžetskih sredstava distrikta, odnosno sa 36.000 KM.

Gudeljević je naveo da je pozitivan poslovni rezultat postignut zahvaljujući, prije svega, tome što je pretovareno više od trećine robe u odnosu na plan.

"Plan pretovara za prošlu godinu bio je 76.000 tona razne robe, a realizovano je 108.694 tone. Time su ublaženi negativni rezultati u terminalu koji nije radio mjesec i po dana, koliko je zbog poplava bio zatvoren most na rijeci Savi", obrazložio je Gudeljević.

On je rekao da je najviše robe - 48.800 tona pretovareno za firmu "Soda so", te za "Mital" 33.300 tona.

"Zbog situacije u Ukrajini i Rusiji, odakle najviše robe dolazi za naše komitente, prije svega uglja antracita, teško je praviti planove za ovu godinu. S obzirom da se tokovi te robe preusmjeravaju na druge trase, očekujemo velike probleme", naglasio je Gudeljević.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital