Poreska uprava RS-a i pljenidbom do naplete poreza na nepokretnosti

16.09.2016. 14:25 / Izvor: Fena
Poreska uprava RS-a i pljenidbom do naplete poreza na nepokretnosti

Propisani rok za uplatu druge rate do kompletnog iznosa najkasnije do 30. septembra ove godine.

Iz Poreske uprave Republike Srpske (RS) upozorili su da će intenzivirati aktivnosti na prinudnoj naplati poreza na nepokretnosti, koristeći sve zakonski raspoložive mjere, od blokada računa, pljenidbe pokretne imovine do upisa hipoteka na nepokretnu imovinu, kao krajnje mjere naplate ove poreske obaveze.

Pozvali su sve poreske obveznike ovog općinskog prihoda da izmire drugu ratu svoje obaveze po poreskom računu za 2016. godinu, kao i eventualno još neizmirene iznose po osnovu poreza na nepokretnosti iz prethodnih godina.

Napominju da je propisani rok za uplatu druge rate do kompletnog iznosa najkasnije do 30. septembra ove godine.

Svim vlasnicima nepokretnosti u RS-u, koji nisu platili dospjele obaveze poreza na nepokretnosti, iznos će biti uvećan za troškove postupka prinudne naplate i kamate.

Poreska uprava RS-a poziva i sve one koji još nisu prijavili svoju nepokretnu imovinu, da to učine odmah, jer će neprijavljene nepokretnosti koje identifikuje Poreska uprava biti prijavljene po službenoj dužnosti, a vlasnicima uručeni poreski računi s obračunatim kamatama i novčanom kaznom od 500 KM do 1.500 KM za fizičke osobe te od 1.000 KM do 3.000 KM za pravne subjekte, po neprijavljenoj nepokretnosti.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital