Za domove zdravlja dodatna sredstva u iznosu od 144.785 KM

25.07.2017. 09:27 / Izvor: Akta.ba
Za domove zdravlja dodatna sredstva u iznosu od 144.785 KM

Javne zdravstvene ustanove se istovremeno zadužuju da nastave redovno izmirivati tekuće poreske obaveze.

Vlada Republike Srpske prihvatila je Informaciju o stanju poreskih obaveza u javnim zdravstvenim ustanovama domovima zdravlja, te donijela zaključak prema kojem će dodatna sredstva za izmirenje poreza i doprinosa u iznosu od 144.785 KM biti obezbijeđena iz budžetske rezerve. 

Kako se navodi u Informaciji, domovima zdravlja Oštra Luka, Novo Goražde, Han Pijesak, Kalinovik, Trnovo, LJubinje i Berkovići sredstva od Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske, koja se doznačavaju nisu dovoljna za pokriće svih troškova, koji proizilaze iz definisanog sadržaja i obima prava zdravstvene zaštite, te je potrebno odobriti dodatna sredstva za izmirenje poreza i doprinosa iz tekuće godine u iznosu od 144.785 KM, saopšteno je iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose sa javnošću.

Za realizaciju zaključka prema kojem će se dodatna sredstva za izmirenje poreza i doprinosa navedenih domova zdravlja u iznosu od 144.785 KM obezbijediti iz budžetske rezerve, Vlada je zadužila Ministarstvo finansija, Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite i Poresku upravu Republike Srpske.

Javne zdravstvene ustanove se istovremeno zadužuju da nastave redovno izmirivati tekuće poreske obaveze.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital