Budžet Grada Sarajeva u 2018. godini iznosi više od 19 miliona

22.12.2017. 10:33 / Izvor: TVSA
Budžet Grada Sarajeva u 2018. godini iznosi više od 19 miliona

Grad Sarajevo dobio je budžet za narednu godinu. Iznosi 19 miliona i 57 hiljada maraka.

Grad Sarajevo dobio je budžet za narednu godinu. Iznosi 19 miliona i 57 hiljada maraka. Planiran je nastavak radova na izgradnji Trebevićke žičare, biciklističke staze i organizacije EYOF-a.

Predloženi budžet dobio je podršku 19 vijećnika, 4 su bili protiv, a 2 suzdržana. Predviđen je nastavak kapitalnih projekata.

„I dalje će se pratiti kapitalni projekti, prije svega žičara za koje planiramo i otvorenje u aprilu 2018. Dalje podrška kapitalnim projektima kao sto je EYOF 2019, biciklistička staza i ostali projekti koje podržava grad“, kazala je za TVSA Amela Kolovrat, pomoćnik gradonačelnika za finansije.

 U Stranci demokratske akcije ovakav budžet smatraju razvojnim. Efekti, dodaju, biće uskoro vidljivi. Probna vožnja Trebevićkom žicarom očekuje se već 6. aprila. Ovaj finansijski dokument podržali su i u SBB-u.

„Ono što je veoma bitno to da smo stavili novu stavku formiranje JU ARS AEVI za koju smo obezbijedili početni kapital od 150 000 maraka, tako da je to još jedna kapitalna investicija grada Sarajeva koja će početi od 2018 da se razvija“, ističe Igor Gavrić,  predsjedavajući gradskog vijeća (SBB).

Protiv predloženog budžeta bili su vijećnici Naše stranke. Kažu, u proceduru su uputili 14 amandmana, a nijedan nije prihvaćen.

Prilikom glasannja u DF- u bili su suzdržani jer su njihovi amandmani djelimično prihvaćeni. Zatražili su da bude nabavljen aparat za hemodijalizu .

Amandmanima je osigurano da se budžetom za 2018. planira 30.000 KM za akademiju Fudbalskog kluba Sarajevo, kao i  30.000 KM za izgradnju spomenika Dariju Džamonji i Kemalu Montenu u Parku kod Predsjedništva.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital