Prodana zaplijenjena imovina za 187.112 maraka

Kapital / IZVJEŠTAJI

Prodana zaplijenjena imovina za 187.112 maraka

30.05.2019. 12:58 / Izvor: Fena

U postupku prinudne naplate, Kantonalni porezni ured Novi Travnik izvršio je prodaju zaplijenjene imovine poreznog obveznika, dužnika Konfekcije "Borac" d.d. Travnik, u ukupnom iznosu od 187.112 maraka, zbog naplate dužnih javnih prihoda.

Kako je priopćeno iz Porezne uprave FBiH, prodana su dva poslovna objekta i zemljište.

Financijska sredstava koja su ostvarena od javne prodaje zaplijenjene imovine uplaćena su za izmirenje dužnih obveza poreznog obveznika po osnovu doprinosa za mirovinsko i invalidsko osiguranje. 

"Porezna uprava Federacije BiH poduzima sve mjere i radnje da se naplate dužne obveze po osnovu javnih prihoda. Zapljena imovine i prodaja zaplijenjene imovine je krajnja mjera koja se poduzima u postupku naplate dužnih javnih prihoda. Međutim, zaplijenjena imovina se veoma teško prodaje jer za njezinu kupovinu uglavnom nema zainteresiranih kupaca", navodi se u priopćenju Porezne uprave FBiH.

Ako se i pojave, dodaje se, zainteresirani kupci nastoje kupiti imovinu po znatno nižoj cijeni od procijenjene vrijednosti. Razlog tome je ekonomska kriza, zbog koje je smanjena kupovna moć pravnih osoba, poduzetnika i građana, ali i solidarnost poreznih obveznika koji ne žele kupovati zaplijenjenu imovinu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Kapital