Zapečaćeno šest objekata, izrečene kazne od 36.900 KM

25.04.2024. 08:29 / Izvor: SRNA
porez

Poreski inspektori su na području Tuzlanskog kantona zapečatili šest objekata i izdali 14 prekršajnih naloga sa ukupno izrečenih 36.900 KM novčanih kazni.

Poreski inspektori su na području Tuzlanskog kantona zapečatili šest objekata i izdali 14 prekršajnih naloga sa ukupno izrečenih 36.900 KM novčanih kazni, saopšteno je iz Poreske uprave Federacije BiH /FBiH/.

Tokom 36 inspekcijskih nadzora poreski inspektori otkrili su jednog obveznika koji je obavljao djelatnost bez odobrenja nadležnog organa, tri neprijavljena radnika, jednog obveznika koji nije posjedovao fiskalni uređaj i šest obveznika koji nisu evidentirali promet fiskalnim uređajem.

Kontrole su sprovedene juče na području Čelića, Gračanice, Gradačca, Kalesije, Kladnja, Srebrenika, Tuzle i Živinica, s ciljem provjere poštovanja Zakona o fiskalnim sistemima, zapošljavanja radnika na crno i plaćanja doprinosa.

Inspekcijskim nadzorima bili su obuhvaćeni poreski obveznici koji obavljaju ugostiteljstvo, trgovinu i druge uslužne djelatnosti.

Aktivnosti inspekcijskog nadzora na kontroli zakonitosti poslovanja poreskih obveznika i sprečavanju sive ekonomije biće nastavljene, zato se pozivaju poreski obveznici kod kojih su utvrđene nepravilnosti da usklade svoje poslovanje i da poštuju zakone kako se ne bi izlagali sankcijama i nepotrebnim troškovima, navedeno je u saopštenju. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti