Pobjednički dan

Wall Street: Nasdaq porastao peti dan uzastopno

01.09.2023. 09:55 / Izvor: seebiz.eu
Berza

Nasdaq Composite zabilježio je peti uzastopni pobjednički dan, ali je ipak pretrpio najveći mjesečni gubitak u 2023. godini.

Nasdaq Composite zabilježio je peti uzastopni pobjednički dan, ali je ipak pretrpio najveći mjesečni gubitak u 2023. godini.

Tehnološki bogati indeks dodao je 0,11% i završio sesiju u četvrtak na 14.034,97. Dow Jonesov ndustrijski prosjek pao je za 168,33 boda ili 0,48% i završio na 34.721,91. S&P 500 pao je 0,16% na zatvaranje na 4.507,66.

Nedavni niz pozitivnih sesija - u kojima su S&P 500 i Dow rasli četiri uzastopna dana - pomogao je indeksima da smanje svoje mjesečne gubitke. Ipak, u kolovozu je indeks širokog tržišta izgubio 1,77%, dok je Nasdaq pao 2,17%. Dow s 30 dionica pao je 2,36%.

Trgovci su u četvrtak također proučavali nove podatke o inflaciji u SAD-u. Osnovni indeks izdataka za osobnu potrošnju porastao je 0,2% u odnosu na mjesec u srpnju i 4,2% u odnosu na prošlu godinu, poklapajući se s procjenama ekonomista koje je anketirao Dow Jones. Temeljni PCE je pokazatelj inflacije koji pozorno prati Federalna rezerva.

"Na kraju dana, dionice slijede obveznice, tako da je kontinuirani pad prinosa američkih državnih obveznica kamen temeljac za veći rast dionica, barem u kratkom roku", rekao je Joseph Cusick, viši potpredsjednik Calamosa. investicije. "Bez iznenađujućih rezultata iz izvješća o platnim spiskovima za nepoljoprivredne usluge u SAD-u za kolovoz u petak, uvjeti likvidnosti uzrokovani blagdanima počinju se postavljati uoči Praznika rada."

Salesforce je ublažio neke od gubitaka Dow-a. Dionice su porasle za gotovo 3% nakon što je softverska tvrtka u srijedu objavila fiskalne rezultate za drugo tromjesečje i smjernice za treće tromjesečje koje su premašile očekivanja analitičara.

Ulagači će sada svoju pozornost usmjeriti na podatke o plaćama izvan poljoprivrede koji bi trebali biti objavljeni u petak ujutro. Ekonomisti koje je anketirao Dow Jones predviđaju 170.000 dodataka. Trgovci se nadaju da će izvješće ukazati na značajno usporavanje gospodarstva i u konačnici dati središnjoj banci razlog da pauzira povećanje referentne kamatne stope.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital