Karijera / LEADERSHIP

U Italiji uvedeno novo zanimanje: Evo koja su zaduženja Covid menadžera

09.05.2020. 10:04 / Izvor: RTS

Pijace na otvorenom u Italiji otvorile su se nakon dva mjeseca pauze i ova kategorija trgovaca pretrpjela je ogromne ekonomske gubitke.

Kako prenosi RTS, za sada se prodaja ograničava samo na namirnice jer faza dva u Italiji podrazumijeva postepeno i eksperimentalno otvaranje.

Tezge moraju da budu udaljene i po dva i po metra, na pijace imaju pristup osobe kojima se prvo mjeri temperatura i moraju imati maske i rukavice koje, ukoliko nemaju, dobijaju na licu mjesta.

Od ukupno 94 normalno aktivne pijace u Milanu otvoreno je 26. Otvaranjem pijaca uvedena je nova figura u obliku covid menadžera.

Njegov zadatak u prethodnim danima bio je planiranje i organizacija aktivnosti. Od sada je prisutan na licu mjesta gde kontroliše poštovanje svih propisa i mjera bezbjednosti.

To je novo zanimanje nastalo u vrijeme epidemije korona virusa.

Faza dva u Italiji predvidela je uvođenje ove nove figure koja na pijacama treba da odredi koliko osoba smije da bude prisutno na tom mjestu (broj prodavaca, broj tezgi), mjeri se distanca, raspoređuju se tezge, utvrđuju se ulasci i izlasci…

Ukratko, covid menadžer je koordinator koji nadgleda da se na italijanskim pijacama sve obavlja kako je predviđeno propisima. On je i osoba kojoj se obraćaju trgovci ako dolazi do bilo kakvog problema, nekih kritičnih situacija, a tu su i za svaku primedbu ili pitanje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Karijera