Pavilnik

Način i postupak izdavanja i oduzimanja rješenja i iskaznica

30.04.2024. 11:38 / Izvor: Službene novine Kantona Sarajevo
iskaznice

Ovim pravilnikom bliže se propisuje način i postupak izdavanja i oduzimanja rješenja i iskaznice za ulazak

Službene novine Kantona Sarajevo, broj 16/24, 25.04.2024. godine

 

Na osnovu čl. 66. i 67. stav (3) Zakona o organizaciji organa uprave u Federaciji Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", broj 35/05) i čl. 48. stav (2) i 102. stav (2) tačka j) Zakona o uređenju saobraćaja na području Kantona Sarajevo ("Službene novine Kantona Sarajevo", br. 30/17, 46/17 i 01/22), ministar saobraćaja Kantona Sarajevo donosi

 

PRAVILNIK

O NAČINU I POSTUPKU IZDAVANJA I ODUZIMANJA RJEŠENJA I ISKAZNIC

POGLAVLJE I - OPĆE ODREDBE

 

Član 1.

(Sadržaj i primjena Pravilnika)

(1) Ovim pravilnikom bliže se propisuje način i postupak izdavanja i oduzimanja rješenja i iskaznice za ulazak, kretanje i zadržavanje vozila u pješačkim zonama, ulicama zabranjenim za odvijanje saobraćaja ili na trotoarima u skladu sa čl. 43. 44. 47. i 48. Zakona o uređenju saobraćaja na području Kantona Sarajevo ("Službene novine Kantona Sarajevo", br. 30/17, 46/17 i 1/22); (u daljem tekstu: Zakon).

 

Član 2.

(Način i postupak izdavanja rješenja)

(1) Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo (u daljem tekstu: Ministarstvo), izdavanjem rješenja odobrit će ulazak, kretanje i zadržavanje vozila u pješačkim zonama, ulicama zabranjenim za odvijanje saobraćaja ili na trotoarima.

(2) Ministarstvo u rješenju propisuje posebne uslove za ulazak, kretanje i zadržavanje u pješačkim zonama, ulicama zabranjenim za odvijanje saobraćaja ili na trotoarima.

(3) Ministarstvo izdaje rješenje iz stava (1) ovog člana na period najduže za tekuću kalendarsku godinu i u određenom trajanju sa definisanim terminima.

(4) Rješenje iz stava (1) ovog člana, Ministarstvo izdaje po zahtjevu stranke i po službenoj dužnosti.

(5) Ministarstvo izdavanjem rješenja u izuzetnim i opravdanim slučajevima odobrit će ulazak, kretanje i zadržavanje vozila u zaštićenim prirodnim područjima uz prethodnu saglasnost Kantonalne javne ustanove za zaštićena prirodna područja.

(6) Ministarstvo može odbiti zahtjev ukoliko je isti neopravdan i ometa bezbjedno odvijanje saobraćaja, kretanje pješaka ili drugih učesnika u saobraćaju.

 

POGLAVLJE II – ULAZAK, KRETANJE I ZADRŽAVANJE VOZILA U PJEŠAČKIM ZONAMA, ULICAMA ZABRANJENIM ZA ODVIJANJE SAOBRAĆAJA ILI NA TROTOARIMA ZA TEKUĆU KALENDARSKU GODINU

 

Kompletan tekst se nalazi attachment-u

 

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PREUZMI DOKUMENT:
37.htm
TAGOVI:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.