Pravilnik

Utvrđivanje prvremene spriječenosti za rad

30.04.2024. 12:06 / Izvor: Službeni glasnik Republike Srpske
rad

vim pravilnikom propisuju se teritorijalna organizacija prvostepenih komisija

Službeni Glasnik RS, broj 36, 23.04.2024. godine

 

Na osnovu člana 76. stav 5. i člana 101. tačka 3) Zakona o obaveznom zdravstvenom osiguranju (“Službeni glasnik Republike Srpske”, br. 93/22 i 132/22), uz Saglasnost ministra zdravlja i socijalne zaštite, broj: 11/06-505-48/24, od 8. marta 2024. godine, Upravni odbor Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske, na 22. redovnoj sjednici, održanoj 27. marta 2024. godine, d o n o s i

 

P R A V I L N I K

O POSTUPKU UTVRĐIVANJA PRIVREMENE

SPRIJEČENOSTI ZA RAD

 

Član 1.

Ovim pravilnikom propisuju se teritorijalna organizacija prvostepenih komisija, postupak utvrđivanja privremene spriječenosti za rad, način vođenja evidencije o stopi pri- vremene spriječenosti za rad koju vodi Fond zdravstvenog osiguranja Republike Srpske (u daljem tekstu: Fond), način vođenja evidencije o radu prvostepenih komisija, kao i drugostepene komisije koje vodi Fond, vrijeme preporučene dužine spriječenosti za rad, kriteriji dijagnostičkih postupaka i vrsta medicinske dokumentacije potrebne za odlučivanje prema dijagnozama utvrđenim u skladu sa međunarodnom klasifikacijom bolesti.

 

Član 2.

(1) Privremenu spriječenost za rad u trajanju do 30 dana neprekidno utvrđuje izabrani doktor medicine u timu porodične medicine: doktor medicine specijalista porodične medicine ili doktor medicine ili specijalista druge grane medicine sa dodatnom edukacijom iz porodične medicine (u daljem tekstu: izabrani doktor medicine u timu porodične medicine), kod koga je osiguranik Fonda registriran u skladu sa propisima koji uređuju oblast zdravstvene zaštite i kome je Fond dodijelio šifru za utvrđivanje privremene spriječenosti za rad.

 

Kompletan tekst se nalazi u attachment-u

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.