Jeff Bridges: Glazbu sam čuvao kao adut u rukavu

12.03.2014. 13:42 / Izvor: eKapija.ba
Jeff Bridges: Glazbu sam čuvao kao adut u rukavu

Svijet ga prvenstveno poznaje kao glumca, ali Jeff Bridges nikada nije prestao podgrijavati ljubav prema glazbi u kojoj je kaže od rane mladosti sam si krčio put.

Svijet ga prvenstveno poznaje kao glumca, ali Jeff Bridges nikada nije prestao podgrijavati ljubav prema glazbi. Osim toga, upravo je za ulogu posrnulog country glazbenika u filmu "Crazy heart" dobio Oskara, a otpjevao je pet od 16 pjesama s albuma koji je pratio film, piše portal intervju.org.

"U glazbi sam od rane mladosti i stvarno sam si krčio put. Desetljećima sam surađivao s T bone Burnettom, koji je i producirao novi album. Na Cdu su radili moj prijatelj iz djetinjstva, John Goodwin i pokojni Steven Bruton. Mnogo sam prijatelja okupio za snimanje ovog albuma. Na gotovo svim je pjesmama pjevala Sam Phillips koju sam oduvijek volio zbog prekrasnog glasa, a isto vrijedi i za Rosanne Cash. Tim i još nekim glazbenicima koje nisam spomenuo jednostavno dva puta odsvirate pjesmu na gitari, oni pokupe akorde i onda prosviravanjem pjesma dobije oblik kakav možda nitko nije očekivao."

Album je dobro prihvaćen, odmah je uvršen na listu deset country albuma, od pet mogućih, od kritičara je dobio tri i pol zvijezdice. Neki su pak kritičari dali mnogo slabije ocjene tvrdeći da su pjesme prespore. Ipak, glumac i pjevač, naučen na različita mišljenja, nije se mnogo obazirao.

"Prvi sam puta glumio kao šestomjesečna beba. Roditelji su me odveli na neko snimanje, a glazbom sam se počeo baviti s 14 godina. Uvijek sam ju čuvao kao neki dobar ručak u pećnici. Kad radite s ovako respektabilnom postavom glazbenika kao što sam ja imao za ovaj album, često se vrlo ugodno iznenadite. Ja sam glumac koji tek uči kako se predstaviti glazbenikom."

Posebno je vezan na jednu od pjesama s albuma, skladbu "Falling short".

To je jedna od mojih najstarijih pjesama, sigruno ima trideset ili 40 godina. Pjevam ju s prekrasnom Sam Phillips. Ima izvrstan glas, dala nam je neke dobre ideje i pjevala gotovo sve pjesme na albumu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ličnosti