Dejana Rošuljaš, urednica i voditeljica - Zvijezda OBN televizije

17.09.2012. 12:05 / Izvor: eKapija.ba
Dejana Rošuljaš, urednica i voditeljica - Zvijezda OBN televizije

Dejana Rosuljaš, plavokosa voditeljska zvijezda OBN televizije rođena je 1984. godine u Sarajevu. Studira na Pravnom fakultetu, a na OBN televiziji radi već više od pet godina. Dosad smo je mogli gledati u emisijama "Adio pameti", "Express TV", "!Hej Music", "Nedjeljno popodne", "Red Carpet", te u show emisijama "OBN Music Talents", "Zvijezde plešu", "Zvijezde sa zvijezdama" , "Big Mama House" kao i u reality show-u reality showu "OBN Star Model by Dejana Rosuljaš".

Trenutno uređuje i voditi popularni talk show-a "Dejana Talk Show" koja se na OBN televiziji emituje već dvije godine.

U novinarstvu se našla slučajno, na prvu se zaljubila i tu ostala.

"Prvi koraci? Kao i kod svakoga: entuzijastični, pomalo zbunjeni i željni učenja i dokazivanja. Kad razmišljam o tom period, uvijek se prvo sjetim radosti i zadvoljstva nakon svakog urađenog priloga ili emisije, velike želje za učenjem i ogromnog strpljenja velikana novinarstva prema nama koji smo tada počinjali", ističe Dejana.

Na pitanje da li se vidi u nekom drugom poslu? Dejana kaže: "Volim svoj posao, ispunjava me i čini zadovoljnom, tako da trenutno tu ne bih ništa mijenjala. Ne volim praviti neke dugoročne planove, nikada ne znamo u kom smjeru nas život može odvesti. Moja druga ljubav je pravo, možda nekad u budućnosti se ostvarim i na tom polju, no za sad nastojim biti što uspješnija u ovom poslu."

Dejanina misao vodilja jest da sve što u životu dovoljno jako želimo, to možemo i ostvariti, uz trud i malo sreće. Svakim danom nastoji biti što bolja u onome što radi i svaki izazov prihvaća sa istom strašću.

Slobodno vrijeme najčešće provodi sa ljudima koje voli, a opušta se uz dobru glazbu, knjigu, fitness te odlazak u prirodu.

(Oslobođenje, eKapija)

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ličnosti