Sinteza najboljih praksi

Poziv za učešće na okruglom stolu i radionici na temu prava konkurencije

22.11.2023. 17:41 / Izvor: Akta.ba
okrugli sto

Okrugli sto će biti održan 27. novembra 2023. godine sa početkom u 9h.

Pravnom fakultetu, kao projektna aktivnost u sklopu projekta Jean Monnet Center of Excellence South and East European Competition Law Center of Excellence, u dane 27. i 28. novembar 2023. godine organiziraju se okrugli stol i radionica.

Cilj okruglog stola pod nazivom "Provođenje zakona o konkurenciji u EU i JIE: komparativna perspektiva" je diskusija o otvorenim procesnim pitanjima prava konkurencije u EU i JIE.

Svoj osvrt na  pomenutu temu okruglog stola dati će predstavnici tijela nadležnih za primjenu prava konkurencije, predstavnici akademske i pravosudne zajednice iz Bosne i Hercegovine, Republike Hrvatske i Republike Srbije. 

Okrugli sto će biti održan 27. novembra 2023. godine sa početkom u 9h u prostorijama Univerziteta u Sarajevu – Pravnog fakulteta, u Sali za sjednice, II sprat, lijevo.

Cilj radionice pod nazivom "Izazovi prava konkurencije u državama jugoistočne Evrope" jeste sinteza najboljih praksi kako u oblasti zagovaranja konkurencije tako u izvođenju i prikupljanju dokaza u slučajevima zabranjenog sporazumijevanja u pravu konkurencije.

Svoja iskustva će učesnicima prezentirati predstavnici tijela nadležnih za primjenu prava konkurencije, predstavnici akademske zajednice iz Bosne i Hercegovine, Republike Hrvatske i Republike Srbije. 

Radionica će biti održana 28. novembra 2023. godine sa početkom u 9h u prostorijama Univerziteta u Sarajevu – Pravnog fakulteta, u Sali za sjednice, II sprat, lijevo.

Više informacija o okruglom stolu i radionici te QR kodove za registraciju možete pronaći u agendama ispod.

Agenda za 27.11.2023.

Agenda za 28.11.2023.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave