Marko Pavić, načelnik Opštine Prijedor: Godinama na rukovodećim funkcijama

22.08.2011. 11:02 / Izvor: eKapija.ba
Marko Pavić, načelnik Opštine Prijedor: Godinama na rukovodećim funkcijama

Načelnik Opštine Prijedor Marko Pavić je rođen 26. oktobra 1947. godine u selu Bistrica u opštini Prijedor. Osnovnu školu i gimnaziju je završio u Prijedoru, a Pravni fakultet u Zagrebu. Ima višestruko sadržajnu radnu biografiju i bogato iskustvo.

Godinama je bio direktor Preduzeća za PTT saobraćaj Prijedor, a obavljao je i druge odgovorne funkcije u privredi i državnim institucijama. Bio je predsjednik Skupštine opštine Prijedor, ministar saobraćaja i veza u Vladi RS, narodni poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske u dva mandata, član Upravnog odbora Asocijacije agencija lokalne demokratije ALDA. Na izborima 2004. i 2008. godine biran je za načelnika opštine Prijedor gdje je i danas.

Također, potpredsjednik je i Saveza opština i gradova Republike Srpske. Kao dugogodišnji društveno-politički radnik učesnik brojnih seminara i stručnih edukacija u zemlji i inostranstvu, što potvrđuju certifikati domaćih i stranih organizacija od kojih izdvajamo certifikat OEBS-a za ljudske resurse i certifikat OEBS-a za finansijsko poslovanje lokalne uprave, Standard ISO 9001:2000 za upravljanje kvalitetom usluga lokalne zajednice, Nagrada DOSTA – Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Savjeta Evrope za poboljšanje položaja romske populacije na području opštine Prijedor.

Pavić je član i mnogih nevladinih organizacija koje je tokom rada na odgovornim mjestima podržavao.

Poznat je po tome što se zalaže za bolji život mladih i penzionera u Prijedoru, razvoj privrede, zapošljavanje, uređenje grada, ali i seoskih područja te zagovornik je projekta "Prijedorčanin" kojim se brišu bilo kakve razlike i podjele među stanovnicima opštine Prijedor. Oženjen je i otac dvoje djece.

Pogledajte i druge dokumente u rubrici "Ko je ko"

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ličnosti