Riad Jazvin, direktor Inspekt RGH - Uspješna primjena znanja i iskustva

11.07.2012. 09:26 / Izvor: eKapija.ba
Riad Jazvin, direktor Inspekt RGH - Uspješna primjena znanja i iskustva

Riad Jazvin rođen je 24.07.1979. godine u Mostaru gdje provodi svoje djetinjstvo do upisa osnovne škole.

Dolaskom u Sarajevo sa svojim roditeljima upisuje se u O.Š. "Slaviša Vajner Čiča", a istu pohađa do 1992. godine, kada počinje rat u BiH, te cijelu 92-93.godinu, provodi u opkoljenom gradu sa roditeljima, te zahvaljujući Dječijoj Ambasadi `93. u jesen napušta Sarajevo i odlazi u Hrvatsku.

Dolaskom u Hrvatsku upisuje se u osnovnu školu i završava dva preostala razreda osnovne škole koja nije završio u Sarajevu.

Po završetku O.Š.u Hrvatskoj Trpanj (Županija Dubrovačka), a zahvaljujući Crvenom Križu Italije( Croce Rossa), odlazi u Italiju u mjesto Scauri gdje biva zbrinut kod određenih porodica, a godinu dana poslije dobiva stalni boravak u Miglianico.

Sticanjem stalnog boravka stječu se uslovi da se upiše u Srednju ekonomsku školu (INSTITUTO TECNICO STATALE COMMERCIALE F. GALIANI-CHIETI).

Po završetku iste zahvaljujući renomiranoj kompaniji VIAM EXPORT IMPORT Milano, prelazi na rad u istu gdje nastavlja usavršavanje komercijalnih poslova i italijanskog jezika.

Kad su se stekli uslovi za povratak u domovinu vraća se i zapošljava u Društvu "Inspekt RGH" d.o.o. Sarajevo, te paralelno upisuje Fakultet za Poslovni Menadžment u Mostaru i isti završava uspješno.

S obzirom da su poslovi koje je obavljao zahtjevali i završavanje Ekonomskog fakulteta, upisuje Ekonomski fakultet u Banjaluci i isti uspješno završava sa zvanjem Diplomiranog ekonomiste.

Sva ova zvanja koje je stekao između 2000-2010.godine., bila su neophodna za radne zadatke koje obavlja u Inspekt RGH, te je Jazvin postavljen na funkciju zamjenika direktora društva, a nedavno i na funkciju direktora.

Odluka Uprave firme o postavljenju Riada na mjesto zamjenika direktora, a kasnije i direktora, pokazala se kao ispravan potez. Naime, u posljednje dvije godine, koju karakterišu ekonomska kriza i recesija, uspio je, svojim radom, primjenom poslovnih iskustava stečenih u Italiji i kontaktima sa bankama obezbijediti sredstva, poslovne prostore i kadrove, te pustiti u rad dvije laboratorije za analize otpadnih voda i EBS-a na lokacijama u Tuzli i Kaknju. Obje laboratorije rade shodno Zakonskoj regulativi tj. posjeduju potrebna Ovlaštenja za rad izdata od strane ndležnih Ministarstava. Osim navedenog na isti način su obezbijeđeni oprema i kadrovi za laboratoriju za kontrolu zraka, čije se otvaranje očekuje uskoro.

Što se tiče stranih jezika, govori i piše italijanski jezik, služi se engleskim, a sve svoje radne zadatke izvršava odgovorno i na vrijeme.

Pogledajte i druge dokumente u rubrici "Ko je ko"

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ličnosti