Dinko Terzić, regionalni direktor Nissan Adriatica

09.12.2010. 14:44 / Izvor: eKapija.ba
Dinko Terzić, regionalni direktor Nissan Adriatica

U cilju stvaranja što boljih uslova za rast marke Nissan u regiji, Nissan je kreirao novu teritorijalnu organizaciju Nissan Adriatic sa sjedištem u Zagrebu, te imenovao Dinka Terzića na funkciju regionalnog direktora.

Dinko Terzić će na čelu nove organizacije biti odgovoran za cjelokupno poslovanje marke Nissan na teritoriji Adriatic koja obuhvaća tržišta Hrvatske, Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Kosova i Albanije i upravljaće regionalnim timom zaduženim za prodaju, post-prodaju, distribuciju i marketing. Dinko Terzić je član i regionalnog upravnog odbora organizacije Renault Nissan Adriatic.

Rođen 4.2. 1965., Dinko Terzić je diplomirao 1989. godine na Fakultetu strojarstva i brodogradnje u Zagrebu. Karijeru u automobilskoj industriji započeo je u Renault Hrvatska 1998. godine na funkciji voditelja informatičke službe. Prije imenovanja na novu funkciju Nissanovog regionalnog direktora, obavljao je dužnost teritorijalnog direktora IT-a i člana uprave organizacije Renault Nissan Adriatic, sa sjedištem u Ljubljani.

Pogledajte i druge dokumente u rubrici "Ko je ko"

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ličnosti