prof.dr.sci. Ahmet F. Imamović, dipl.inž.građ., direktor Instituta GIT d.o.o. Tuzla

26.11.2009. 10:55 / Izvor: eKapija.ba
prof.dr.sci. Ahmet F. Imamović, dipl.inž.građ., direktor Instituta GIT d.o.o. Tuzla

Prof.dr.sci. Ahmet F. Imamović, dipl.inž.građ. rođen je 1948. godine u Kladnju gdje je završio osnovnu školu. Srednjoškolsko obrazovanje stekao je 1967. godine u Građevinskoj tehničkoj školi u Tuzli, a diplomirao je na Građevinskom fakultetu (smjer konstruktivni) u Sarajevu, 1973. godine.

Postdiplomski studij (smjer geotehnika) je upisao na Fakultetu građevinskih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, gdje je magistrirao 1984. godine. Doktorsku disertaciju pod nazivom: "Proračun kružne temeljne ploče primjenom nelinearnog modela tla" odbranio je 2001. godine na Rudarsko-geološko-građevinskom fakultetu u Tuzli.

Nakon diplomiranja na Građevinskom fakultetu u Sarajevu, zaposlio se sredinom 1973. godine u GIK "TEHNOGRAD" Tuzla, gdje je radio na poslovima rukovodioca gradnje industrijskih objekata i kao rukovodilac tehničkog biro za unapređenje proizvodnje i razvoj. Od 1984. do 2005. godine, obavljao je poslove pomoćnika direktora za građevinarstvo u Institutu za građevinarstvo, građevinske materijale i nemetale Tuzla, a od 2005. godine je direktor Instituta GIT.

Od 1973. do 1977. godine u Građevinskoj tehničkoj školi u Tuzli predavao je predmet "Mostovi i statika konstrukcija", a od 1987. na Pedagoškoj akademiji u Tuzli predaje "Građevinsku tehniku". Otkako je ova Akademija transformisana u Filozofski fakultet isti predmet predaje na Studiju informatike.

Na Rudarsko-geološko-građevinskom fakultetu u Tuzli i Građevinskom fakultetu u Mostaru, kao vanredni profesor drži katedru za betonske konstrukcije.

(Napomena: Tekst je u potpunosti preuzet sa službene stranice Instituta GIT Tuzla)

Pogledajte i druge dokumente u rubrici "Ko je ko"

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ličnosti