dr. Frieder Woehrmann, direktor ProCredit Bank d.d. Sarajevo

19.11.2009. 10:33 / Izvor: eKapija.ba
dr. Frieder Woehrmann, direktor ProCredit Bank d.d. Sarajevo

Radno iskustvo dr. Frieder Woehrmann-a jako je vezano za ProCredit grupaciju, koju čine 22 finansijske institucije u svijetu. Već deset godina dr. Woehrmann radi uglavnom na Balkanu. Zanimljivo je napomenuti da je dr. Woehrmann bio direktor ProCredit Bank u Bosni i Hercegovini u periodu od 1999. do 2002. godine. To je bio važan period za banku, kada je ProCredit postavljala svoje temelje na ovom tržištu.

Također je obavljao funkciju direktora ProCredit Bank u Albaniji tri godine i ProCredit Bank Kosovo, trenutno vodeće banke na tom tržištu, više od tri godine. Prestižni magazin Finance Central Europe 2004. godine proglasio je dr. Woehrmann-a bankarom godine u Jugoistočnoj Evropi. Woehrmann je također bio član nadzornih odbora ProCredit banaka u Makedoniji, Kosovu i Bosni i Hercegovini.

Prije dolaska u BiH, upravljao je Regionalnom ProCredit akademijom u Velesu, Makedoniji. ProCredit regionalna akademija za Istočnu Evropu osnovana je od strane svih ProCredit banaka u Istočnoj Evropi kako bi obezbijedila kvalitetnu obuku za uposlenike i time ispunila rastuće zahtjeve za kvalifikovanim osobljem u zemljama u kojima posluje.

Dr. Woehrmann je studirao razvojnu ekonomiju na Univerzitetu u Mančesteru gdje je stekao diplomu magistra nauka, a na Bochum univerzitetu je doktorirao.

Pogledajte i druge dokumente u rubrici "Ko je ko"

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ličnosti