Darko Dropuljić, vrhunski kriminalista i karatista, direktor Agencije Sigurnost Dropuljić

15.01.2009. 11:02 / Izvor: eKapija.ba
Darko Dropuljić, vrhunski kriminalista i karatista, direktor Agencije Sigurnost Dropuljić

Darko Dropuljić, direktor zaštitarske agencije "Sigurnost Dropuljić" je rođen u Ljubuškom gdje i danas živi i radi. Osnovnu školu, a zatim gimnaziju završio je također u Ljubuškom nakon čega odlazi u Zagreb radi daljeg školovanja.

Još kao desetogodišnjak, Darko je počeo trenirati karate te je učestvovao na brojnim, kako domaćim tako i na međunarodnim takmičenjima, na kojima je, u teškoj kategoriji, osvajao brojna odličja i medalje.

"Nakon završene gimnazije upisao sam stručni studij Kriminalistike na Visokoj policijskoj školi u Zagrebu gdje sam i diplomirao 2002. godine. U studentskim danima mi se javila ideja o osnivanju vlastite zaštitarske agencije koja me ni u jednom trenutku nije napuštala“, kaže Darko za eKapija.ba.

Kao i većina vrijednih studenata koji svoje slobodno vrijeme žele iskoristiti na pravi način, Darko je povremeno obavljao zaštitarske poslove, isključivo radi sticanja iskustva koje će mu nakon povratka u rodni grad biti od velikog značaja.

Po povratku u Ljubuški i kratkog zaposlenja u privatnoj agenciji u Mostaru, zajedno sa svojim ocem Mladenom, odlučio se da ostvari svoje želje i ideje provede u stvarnost i osnuje vlastitu zaštitarsku agenciju. Treba napomenuti da njegov otac Mladen već 30 godina ima registriran obrt u kojem obavlja izradu ključeva, popravku brava te prodaju specijalnih cilindara, protuprovalnih vrata, kasa i sefova. Registracijom tvrtke SIGURNOST DROPULJIĆ d.o.o. Ljubuški počeli su sa pružanjem usluga ugradnje, prodaje i servisa kompletnih sustava tehničke zaštite i isto tako sa pružanjem usluga fizičke zaštite.

Ovaj uspješni ljubušak, pored brojnih obaveza koje ga "čekaju" na poslu i kod kuće, svojom sposobnošću i ljubavi prema sportu obavlja funkciju trenera Karate kluba Ljubuški, a ujedno i funkciju predsjednika Kluba u kojem uspješno trenira djecu dobne skupine od 5 do 18 godina. Baš poput njega i njegovi učenici su također uspješni karatisti što pokazuju i rezultati sa domaćih i međunarodnih takmičenjima sa kojih nikada ne dolaze bez izvrsnih rezultata i medalja.

O svojoj životnoj i poslovnoj filozofiji, Darko kaže:

„Moja životna i poslovna filozofija je da se profesionalnim odnosom prema poslu koji se obavlja, stalnim razvojem i ulaganjem u znanje, svaki čovjek može kvalitetno urediti i organizirati svoj život“.

Što se tiče Agencije Sigurnost Dropuljić, ona je sada jedna od manjih ali sa konstantnim povećanjem obima posla posebno na prostoru zapadne Hercegovine, sa tendencijom širenja na područje Sarajeva i ostalih gradova gdje se ukaže potreba za usluge zaštite isključivo za postojeće klijente. Mladen Dropuljić, Darkov otac, je stopostotni vlasnik Agencije Sigurnost Dropuljić d.o.o.

Sjedište Agencije je u Ljubuškom gdje se nalazi i monitoring centar za alarmne sustave koji su na raspolaganju korisnicima zaštitarskih usluga od 00 do 24h svakim danom.

Pogledajte i druge dokumente u rubrici KO je KO

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ličnosti