Aleksandra Radović, pjevačica: Najbolji vokal Balkana

21.01.2013. 13:10 / Izvor: eKapija.ba
Aleksandra Radović, pjevačica: Najbolji vokal Balkana

Aleksandra Radović, jedna od najpopularnijih pjevačica sa prostora bivše Jugoslavije, rođena je 10. septembra 1974. godine u Bogatiću u Srbiji iza sebe ima brojne nagrade.

Aleksandra Radović, jedna od najpopularnijih pjevačica na Balkanu, rođena je 10. septembra 1974. godine u Bogatiću u Srbiji. Po završetku srednje muzičke škole 1993. upisuje Muzičku Akademiju (Akademija umjetnosti) u Novom Sadu (odsjek – opšta muzička pedagogija) na kojoj je i diplomirala. Od 1997. god. počinje da radi kao studijski muzičar i u periodu od 1998-2002 godine snima džinglove i najavne špice za emisije na TV PINK.

U međuvremenu postaje i jedan od najtraženijih pratećih vokala u Srbiji i Crnoj Gori. Od 2000. godine prvi put nastupa samostalno na festivalu "Sunčane skale" gde je nastupila sa pjesmom "Bori se". Od tog trenutka kreće ozbiljno njena karijera. Tri godine kasnije na istom festivalu nastupa sa pjesmom "Kao so u moru" sa kojom osvaja drugo mjesto. Nakon dva mjeseca objavljuje svoj prvi solo album. Na svom prvom albumu bila je autor muzike i teksta za 6 kompozicija. 

Osvajala je brojne nagrade za pjevačicu godine i najbolje interpretacije. Takođe ima svoju školu pjevanja u kojoj radi sa mladim i talentovanim ljudima. Na ovakav se način bori za kvalitet i povratak prave pop muzike na naše prostore. Voli da crta iz hobija. Nikada ne sluša svoje pjesme, čak joj je i neprijatno, kaže, kada neko u njenom prisustvu pusti njen CD.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ličnosti