Dino Jelusić, muzičar: Od dječije zvijezde do ozbiljnog rokera

22.02.2013. 10:54 / Izvor: Dnevni list
Dino Jelusić, muzičar: Od dječije zvijezde do ozbiljnog rokera

Ime Dino Jelusić malo tko nije znao unatrag deset godina. Tad se pojavio na dječjem natjecanju za pjesmu Eurovizije, Dori, i pomeo svu konkurenciju.

Ime Dino Jelusić malo tko nije znao unatrag deset godina. Tad se pojavio na dječjem natjecanju za pjesmu Eurovizije, Dori, i pomeo svu konkurenciju.

Ista stvar se ponovila i na samoj Euroviziji. Dino je bio prvi pobjednik dječje Eurovizije i postao poznat po cijelom svijetu. Danas je taj isti Dino sazreo i promijenio se, što fizički, što u glazbenom smislu. Od simpatičnog pop dječaka je postao ozbiljan i zreo rocker. Uskoro će se i Mostar imati priliku uvjeriti u to, a za Dnevni list je progovorio i sam Dino.

„Sada mi je teško staviti u isti kalup priču od prije deset godina i sad, jer sam tad bio dijete, a sad već imam 20 godina, radim drukčije stvari i imam svoj bend“, otkriva nam Dino.

Kako kaže, dosta široko gleda na glazbu, ali najviše važnosti pridaje hard rocku i heavy metalu, iako ga se može čuti i u blues i jazz akustičnoj varijanti.

Rad sa zvučnim imenima

Dino se nedavno vratio iz Afrike gdje je s najzvučnijim imenima afričke glazbene scene snimao album. Kako doznajemo, do suradnje je došlo kad ga je jedan afrički menadžer primijetio na YouTubeu i odlučio mu financirati album. Uz zvučna glazbena imena Afrike Dino je proteklih godina pozornicu dijelio i s mnogim svjetskim imenima poput Mastodona, Ronana Keatinga, Arcade Fire, Jamiroquaija, UB 40, Busteda, itd.

Osim izvrsnih vokalnih sposobnosti, Dino i piše svoje pjesme, od kojih su mnoge na engleskom jeziku, kako bi ih prilagodio stranom tržištu.

„Tekstovi koje pišem su o stvarima koje su mi se dogodile, a ljubav je naravno neiscrpna tema. Također, ima i pjesama o društvu i propadanju odnosa zbog materijalnosti, ima čak i jedna pjesma koju sam o svome ocu napisao, koji me prati već 15 godina otkad sam prvi put stao na pozornicu“, ističe Dino.

Upitali smo ga i za mišljenje o sadašnjoj glazbenoj sceni.

„Ja nikoga ne osuđujem, ali današnja popularna glazba mi se ne sviđa. Premalo se pažnje pridaje alternativnim bendovima. Mislim da tu veliku ulogu igra i naša javnost, jer nisu otvoreni za nove i drukčije izvođače“, naglašava Dino.

Dolazak u Mostar

Uz svoj standardni bend, Dino radi i na drugim projektima. Kako doznajemo, napisao je pjesmu “Prošao sam sve”, soundtrack za film “260 dana” prema istoimenoj knjizi. Svira i u još nekim bendovima od kojih je istaknuo Made In Iron, tribute to Iron Maiden bend. Upravo s tim bendom Dino je najavio i dolazak u Mostar. Mostarci će 5. travnja u OKC-u Abrašević imati priliku uživati u ovoj glazbenoj poslastici.

Uz sve navedeno, Dino ne zapostavlja ni glazbenu akademiju koju pohađa, a doznajemo da mu odlično ide. O planovima za budućnost bio je kratak i jasan.

„Planiram i dalje svirati i pjevati i vidjeti što će se dogoditi. Nadam se da će se sav ovaj silan trud mene i ljudi oko mene isplatiti i pokazati rezultate u budućnosti“, kaže Dino.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ličnosti