Predstavljanje projekta "Mostar – prostori koji pokreću"

06.04.2022. 13:15 / Izvor: Akta.ba
mostar projekat

Organizacija People in Need (PIN), ured u Mostaru organizira predstavljanje projekta "Mostar – prostori koji pokreću".

Organizacija People in Need (PIN), ured u Mostaru organizira predstavljanje projekta "Mostar – prostori koji pokreću". Predstavit ćemo trogodišnji projekt čiji je cilj unaprijediti sadržaje i korištenje javnih prostora u Mostaru kroz aktivno uključivanje građana/ki i potporu njihovim inicijativama.

Događaj će se održati u četvrtak, 7.04.2022. s početkom u 11 sati u dvorani 3. Paviljon 1 u okviru Mostarskog sajma gospodarstva.  

Predstavnici donatora Ed Munn, Britanska ambasada Sarajevo, Mario Kordić, gradonačelnik  Grada Mostara i Sanja Lepić, voditeljica ureda People in Need predstavit će projekt koji će kroz svoje financijske modele poboljšati infrastrukturu javnih prostora i podržati inicijative vođene i dizajnirane od strane građana/ki u zajedničkom javnom prostoru. Projektom će se promovirati inkluzija i dostupnost javnih prostora svim građanima/kama Mostara i raditi na izgradnji veza u zajednici.

Na događaju će sudjelovati: 

- Mario Kordić, gradonačelnik Grada Mostara 

- Ed Munn, Britanska ambasada u Sarajevu 

- Sanja Lepić, voditeljica ureda People in Need u BiH

Projekt "Mostar – Prostori koji pokreću" financira Vlada Ujedinjenoga Kraljevstva. Nositelj projekta je People in Need (PIN), češka neprofitna, nevladina organizacija koja pruža humanitarnu i razvojnu pomoć u više od 30 zemalja diljem svijeta. Zajedno sa PIN-om, ravnopravni članovi konzorcija su Everyday Peace Indicators (EPI), Omladinski Kulturni centar Abrašević (OKC Abrašević), Agencija lokalne demokratije Mostar (LDA Mostar) i Nešto Više (NV).

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave