Privredna komora FBiH poziva na učešće na događaju "Ljetni Auto Show"

13.06.2020. 08:44 / Izvor: Akta.ba
Privredna komora FBiH poziva na učešće na događaju 'Ljetni Auto Show'

Ljetni Auto Show realizuje se u okviru projekta "Sigurnost na cestama u Bosni i Hercegovini".

Privredna/Gospodarska komora Federacije Bosne i Hercegovine poziva sve zainteresovane na događaj Ljetni AUTO Show, koji će biti održan od 25. – 28.06.2020. na platou ispred BBI, a u organizaciji Auto Media Group i Auto 4x4 Club.

Ljetni Auto Show realizuje se u okviru projekta "Sigurnost na cestama u Bosni i Hercegovini", koju sprovodi Svjetska automobilistička organizacija (FIA) na osnovu Rezolucije Ujedinjenih nacija A/RES/64/255 od 10. maja 2010. godine, koja utvrđuje dokument UN - Decenija akcije za sigurnost u saobraćaju na cestama 2011. - 2020. godine.

Na trgu ispred BBI Centra će biti izložena  trkaća vozila, old timeri, nova vozila, i kartinzi za najmlađu populaciju, vozila i oprema saobraćajne policije i BIHAMK-a, te radari i ostala prateća oprema za kontrolu saobraćaja.

 

 

Učešće će uzeti i IPA (Internacionalna policijska asocijacija) sa svojim programom zaštite najmlađih učesnika u saobraćaju i druga udruženja čije su aktivnosti vezane za sigurnost u saobraćaju.

"Za mališane će na pomenutoj lokaciji biti napravljen i mali poligon gdje će im se, u sklopu susreta sa neobičnim vozilima, dijeliti i brošure te edukativne bojanke sa korisnim informacijama o bezbjednosti u saobraćaju", navodi se u saopćenju Privredne komore FBiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave