Poslovni susreti "Povezivanje za budućnost: Zapadni Balkan i Njemačka"

24.11.2020. 15:21 / Izvor: Akta.ba
Poslovni susreti 'Povezivanje za budućnost: Zapadni Balkan i Njemačka'

Online poslovni susreti pod nazivom Povezivanje za budućnost: Zapadni Balkan i Njemačka su organizovani u okviru Projekta komorskog partnerstva za Zapadni Balkan.

Komorski investicioni forum Zapadnog Balkana (WB6 CIF) i Udruženje njemačkih industrijskih i trgovinskih komora (DIHK), uz podršku Evropske preduzetničke mreže (EEN), a u suorganizaciji sa Vanjskotrgovinskom/Spoljnotrgovinskom komorom Bosne i Hercegovine (kao koordinatorom EEN Mreže FBiH), organizuje online poslovne susrete koji će se održati 09. i 10. decembra 2020. godine.

Online poslovni susreti pod nazivom: „Povezivanje za budućnost: Zapadni Balkan i Njemačka“ su organizovani u okviru Projekta komorskog partnerstva za Zapadni Balkan i namjenjeni su za kompanije iz zemalja Zapadnog Balkana i Njemačke.

Osnovni cilj događaja je povezivanje njemačkih kupaca i menadžera s kvalifikovanim proizvođačima u automobilskoj i metalnoj industriji sa područja Zapadnog Balkana, kako bi pronašli pouzdane dobavljače proizvoda iz metaloprerade i onih proizvoda koji dolaze iz komplementarnih industrija.

 

Zašto učestvovati ako ste kupac?

-Mogućnost zakazivanja sastanaka u trajanju od 20 minuta sa potencijalnim poslovnim partnerima u skladu sa profilom njihove kompanije i vašim interesima;

-Upoznajte najbolje proizvođače Zapadnog Balkana u metaloprerađivačkom sektoru, kao i kompanije koje se bave proizvodnjom komplementarnih industrijskih proizvoda;

-Proširite i istražite svoje poslovne mogućnosti na Zapadnom Balkanu;

 

Zašto učestvovati ako ste proizvodač?

-Upoznajte vodeće njemačke kupce i menadžere iz lanaca snadbijevanja u metalnom sektoru;

-Predstavite svoje proizvode u atraktivnom i inovativnom okruženju i pronađite potencijalne poslovne partnere;

-Budite proaktivni i iskoristite ovaj događaj kao brz i lak način za prepoznavanje novih poslovnih prilika;

Sektori zastupljeni na online poslovnim susretima su:

– Obrada metala i proizvodnja alata;

– Metalna konstrukcija i inženjering;

– Automobilska industrija;

– Metalne komponente za elektroindustriju;

– Ostalo;

 

Krajni rok za registraciju je 08. decembar 2020.godine. Učešće na online b2b susretima je besplatno.

Registracija se vrši putem linka: https://wb6-germany-metal-b2b-2020.b2match.io/signup.

Sve informacije o online B2B susretima su dostupne na zvaničnoj web stranici: https://wb6-germany-metal-b2b-2020.b2match.io/

Za eventualna pitanja, kontakt osoba u Vanjskotrgovinskoj/Spoljnotrgovinskoj komori BiH je Mersiha Selmanović (e-mail: mersiha.selmanovic@komorabih.ba; tel: 033 566 242 ili Aida Vidimlić (e-mail: aida.vidimlic@komorabih.ba; tel: 033 566 233).

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave