DEMO DAY 2021: Dan poduzetništva na Internacionalnom Burch univerzitetu

03.06.2021. 14:01 / Izvor: Akta.ba
DEMO DAY 2021: Dan poduzetništva na Internacionalnom Burch univerzitetu

Internacionalni Burch univerzitet organizuje dan poduzetništva pod nazivom "Demo Day 2021" koji će se održati 09. juna 2021. godine.

Internacionalni Burch univerzitet organizuje dan poduzetništva pod nazivom "Demo Day 2021" koji će se održati 09. juna 2021. godine. Na ovom događaju bit će prezentirano 10 start-up ideja studenata i srednjoškolaca iz Burch Start-up Inkubatora koji će kroz svoje prezentacije pokušati osvojiti podršku domaćih kompanija. Gosti na „Demo Day 2021“ bit će predstavnici više od 50 domaćih kompanija koje će imati priliku da daju svoje mišljenje, ocjene i podršku novim start-up kompanijama u razvoju njihovog biznisa. Podršku je moguće pružiti finansijski, kroz mentorstvo, usluge, savjetovanje, konekcije i slično. Osim predstavnika kompanija, na ovom događaju bit će i predstavnici resornih ministarstava i lokalnih vlasti. 

Cilj događaja je povezati tri ključna segmenta za unapređenje privrede u BiH: obrazovne institucije, privatni sektor i vladajuće strukture. Želimo promovirati značaj poduzetništva za napredak našeg društva te pokazati koliki potencijal imaju mladi ljudi u BiH, ali i demonstrirati podršku privatnog sektora prema mladim poduzetnicima. 

Kroz Burch Start-up Inkubator dosad je prošlo više od 500 poduzetničkih ideja koje su iznjedrile 12 osnovanih kompanija sa više od 50 novih radnih mjesta. Od ove godine Intrnacionalni Burch univerzitet je, osim mentorske podrške, umrežavanja i radnog prostora, osigurao i fond za razvoj start-up ideja za studente. Nadamo se da će domaće kompanije kroz ovaj događaj prepoznati potencijal novih start-up ideja koje će im biti prezentirane, te odlučiti pružiti podršku novim poduzetnicima. Udruženi možemo kreirati nova radna mjesta, tržišna rješenja i utjecaj na ekonomiju naše države. 

"Demo Day 2021" održat će se 09. juna u 17:30, a vrijeme planirano za izjave za medije je od 17h do početka događaja. 

Ukoliko želite i vi učestvovati u samom događaju te pružiti podršku novim start-up idejama kroz medijsku promociju, molimo da nam se javite na mail kako bismo vam dostavili pozivnicu za goste. 

Više informacija o samim startup-ima, programu i događaju saznajte na: http://demoday.ibu.edu.ba/

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave