Telemach fondacija partner Sarajevo Innovations Festival

09.11.2022. 14:00 / Izvor: Akta.ba
Telemach

Sarajevo Innovations Festival jedan od brojnih projekata na kojima Telemach fondacija učestvuje kao partner i pruža podršku studentima i mladim ljudima u Bosni i Hercegovini.

Telemach fondacija od svog osnivanja kao osnovnu preokupaciju ima programe i inicijative posvećene mladima, jačanju njihovih kompetencija kroz poticanje razvoja „soft“ vještina, profesionalno usmjeravanje i pružanje podrške obrazovnim inicijativama za primjenu savremenih tehnologija.

"Mi u Telemach fondaciji vjerujemo da poticanjem aktivnosti i partnerstava koji u fokusu imaju razvoj mladih, podstičemo stvaranje inovacija, otvaranje privrednog  potencijala te u isto vrijeme njegujemo i doprinosimo dobrobiti zajednica. Tako zajedno stvaramo društveni kapital kao preduslov ostvarivanja naših zajedničkih ciljeva – kreiranja bh. društva koje je fokusirano na razvoj i u krajnjoj instanci pruža prilike i omogućava ostanak u Bosni i Hercegovini.”, kažu iz Telemach fondacije

Jedan od programa koji ova fondacija provodi jeste partnerstvo sa Elektrotehničkim fakultetom u Sarajevu te udruženjima studenata tehničkih fakulteta širom BiH u okviru kojeg zajedno realiziraju takmičenja, smotre studentskih radova te druge vrste konferencija i sajmova s ciljem pružanja podrške dualnom obrazovanju i stvaranja poticajnog okruženja.

Tako je ovog mjeseca Sarajevo Innovations Festival jedan od brojnih projekata na kojima Telemach fondacija učestvuje kao partner i pruža podršku studentima i mladim ljudima u Bosni i Hercegovini. Sarajevo Innovations Festival (skraćeno SIFI) je smotra studentskih inovativnih radova organizovana od strane STELEKS-a, Udruženja studenata Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Sarajevu. SIFI pored edukativnog, ima i takmičarski karakter koji predstavlja svojstvenu motivaciju studentima da posegnu za naučno-istraživačkim radom i razvojem liderstva i personalnih vještina.

U duhu partnerstva sa Telemach fondacijom, ovogodišnje, šesto po redu izdanje održat će se 12. novembra u hotelu Evropa pod nazivom Sarajevo Innovations Festival powered by Telemach fondacija. Ceremonija otvaranja počet će u 11 sati, a posjetitelji će imati priliku da posjete punktove takmičara i poslušaju prezentacije devet sjajnih radova koji ove godine učestvuju na SIFI-ju. Takmičare ocjenjuju istaknuti profesori, asistenti i stručnjaci iz prakse, a posjetitelji će imati priliku da ih upoznaju i čuju njihova izlaganja.

Telemach fondacija i STELEKS pozivaju sve mlade ljude, studente, profesore i zaljubljenike u nauku da posjete ovogodišnji Sarajevo Innovations Festival i pruže podršku odvažnim studentima koji sve svoje napore ulažu u nauku.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave