Pause.Rewind.Play

BiH PMI Forum 2023. – konferencija o projektnom menadžmentu

27.04.2023. 08:40 / Izvor: Akta.ba
PMI Forum

Forum pod sloganom Pause.Rewind.Play. predstavlja odličnu priliku za strateško povezivanje, povećanje prepoznatljivosti i ostvarivanje novih poslovnih prilika.

 

 

PMI BiH Chapter organizuje treću konferenciju o projektnom menadžmentu - BiH PMI Forum, koja će se održati 11. i 12. maja 2023. godine u hotelu Hills u Sarajevu.

Regularne prijave za konferenciju otvorene su do 5. maja, a kasne prijave traju od 6. do 8. maja 2023. godine. Kako je broj mjesta ograničen, a već do sada je pokazana velika zainteresovanost za konferenciju, pozivamo vas da se prijavite što prije. 

Forum pod sloganom Pause.Rewind.Play. predstavlja odličnu priliku za strateško povezivanje, povećanje prepoznatljivosti i ostvarivanje novih poslovnih prilika. Radi se o jedinstvenoj prilici za sve koji već rade ili žele raditi u oblasti projektnog menadžmenta bez obzira na industriju iz koje dolaze. 

Ovogodišnja tema BiH PMI Foruma Hybrid, Al & PM in ‘23 prati brzonadolazeće trendove u okruženjima, gdje se konstantno usvajaju novi koncepti, poslovni modeli i tehnologije. Umjetna inteligencija (AI) više nije potisnuta u napredne IT i tehnološke aplikacije, već se počela probijati u tradicionalnija okruženja kako bi poboljšala i/ili zamijenila zadatke koje tradicionalno obavljaju ljudi - uključujući voditelje projekata. Skoro svaki aspekt projektnog menadžmenta, od planiranja, preko procesa pa do rada s ljudima, bit će i već jeste afektiran ovim trendovima. 

Šta to znači? Šta voditelji projekata trebaju znati kako bi ostali na vrhuncu ove tehnologije u nastajanju koja ima ogroman potencijal utjecati na budućnost profesije? 

Učesnici ovogodišnje konferencije imat će priliku prvog dana konferencije poslušati 10 renomiranih domaćih i inostranih predavača koji će kroz svoja predavanja i radionice objasniti novonastali trend i kako ga na najbolji mogući način možemo iskoristiti u projekt menadžmentu. 

Prvog dana konferencije govorit će istaknuti članovi PMI BiH Chaptera, kao i voditelji projekata sa zavidnim iskustvom iz inostranstva: Kotecki Przemyslaw, Jasna Pleho, Elvir Ćesko, Andreas Madjari, Radmila Kecman, Nenad Marjanović i Dragan Mijić. 

Na kraju prvog dana imat ćemo priliku poslušati i kako izgleda putovanje jedne fondacije koja je izabrala malo drugačiji put ka velikom cilju. Uspješnu priču Bosnia & Herzegovina Futures Foundation predstavit će nam Haris Arnautović, član upravnog odbora Fondacije. 

Drugi dan konferencije je “radni” dan i rezervisan za tri radionice. Borko Kikić, NLP i PCM trener, provest će nas kroz radionicu Izgradnja produktivnih timova te podijeliti iskustva iz Googlea i savjete za bolju komunikaciju kroz primjenu Process Communication Modela i ključnih elemenata u hibridnom radu. Milan Šmigić će nas voditi kroz radionicu Kako napraviti pozitivnu promjenu orijentisanu ka budućnosti u vašoj organizaciji?. Radni dan konferencije zatvaramo radionicom 7 poslovnih lekcija iz igranja društvenih igara koju vodi Kotecki Przemyslaw. 

Ulaznica za učešće na oba dana BiH PMI Foruma iznosi 300,00 KM. Također, moguće je kupiti ulaznicu samo za konferencijski dan 11. maja po cijeni od 160,00 KM. Za članove PMI i PMI BiH Chaptera, kao i studente, osiguran je poseban popust.  U sve cijene je uključen PDV.   

Podršku Forumu pružile su kompanije: Teneo kao Gold sponzor, ZIRA kao Silver sponzor, App Impact kao Bronze sponzor te kompanije Ping, King ICT, AS Holding i Masa kao Prijatelji. Medijski partneri Foruma su Bljesak.info, UNA TV, Akta.ba i RSG radio. Oficijelni partner konferencije je agencija FOR FIVE dma. 

Sve informacije o BiH PMI Forumu dostupne su na službenoj web stranici konferencije https://forum.pmi.ba/ putem koje se mogu izvršiti i prijave za učešće. Novosti o BiH PMI Forumu dostupne su i putem društvenih mreža: Facebook, Instagram i LinkedIn.     

  

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave