Hybrid, Al & PM in ‘23

BiH PMI Forum 2023. konferencija o projektnom menadžmentu počinje u petak

10.05.2023. 14:07 / Izvor: Akta.ba
BiH PMI Forum

Šta voditelji projekata trebaju znati kako bi ostali na vrhuncu ove tehnologije u nastajanju koja ima ogroman potencijal utjecati na budućnost profesije?

PMI BiH Chapter organizuje treću konferenciju o projektnom menadžmentu - BiH PMI Forum, koja će se održati 11. i 12. maja 2023. godine u hotelu Hills u Sarajevu.

Kako nas još samo jedan dan dijeli od početka konferencije, prijave su završene i sve je spremno za doživljaj kojem se iskreno raduju svi predavači, učesnici i organizator.

Forum pod sloganom Pause.Rewind.Play. predstavlja odličnu priliku za strateško povezivanje, povećanje prepoznatljivosti i ostvarivanje novih poslovnih prilika. Radi se o jedinstvenoj prilici za sve koji već rade ili žele raditi u oblasti projektnog menadžmenta bez obzira na industriju iz koje dolaze. 

Ovogodišnja tema BiH PMI Foruma Hybrid, Al & PM in ‘23 prati brzonadolazeće trendove u okruženjima gdje se konstantno usvajaju novi koncepti, poslovni modeli i tehnologije. Umjetna inteligencija (AI) više nije potisnuta u napredne IT i tehnološke aplikacije, već se počela probijati u tradicionalnija okruženja kako bi poboljšala i/ili zamijenila zadatke koje tradicionalno obavljaju ljudi - uključujući voditelje projekata. Skoro svaki aspekt projektnog menadžmenta, od planiranja, preko procesa pa do rada s ljudima, bit će i već jeste afektiran ovim trendovima.

Šta to znači? Šta voditelji projekata trebaju znati kako bi ostali na vrhuncu ove tehnologije u nastajanju koja ima ogroman potencijal utjecati na budućnost profesije? 

Na ova pitanja dat će nam odgovor 11 renomiranih domaćih i inostranih predavača koji će kroz svoja predavanja i radionice objasniti novonastali trend i kako ga na najbolji mogući način možemo iskoristiti u projekt menadžmentu. 

Podršku Forumu pružile su kompanije: Teneo kao Gold sponzor, ZIRA kao Silver sponzor, App Impact kao Bronze sponzor te kompanije Ping, King ICT, AS Holding, Masa, MIBO Komunikacije, UNIS Telekom, Oxygen i CUPRA kao Prijatelji. Medijski partneri Foruma su Bljesak.info, UNA TV, Akta.ba i RSG radio. Oficijelni partner konferencije je agencija FOR FIVE dma. 

Sve informacije o BiH PMI Forumu dostupne su na službenoj web stranici konferencije https://forum.pmi.ba/ putem koje se mogu izvršiti i prijave za učešće. Novosti o BiH PMI Forumu dostupne su i putem društvenih mreža:Facebook, Instagram i LinkedIn.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave