BIHAĆ

PIT Krajina 2023: Otkrijmo Krajinu, našu priliku za izuzetnost

01.09.2023. 12:39 / Izvor: Akta.ba
PIT KRAJINA

Savremeni tokovi razvoja na polju proizvodnje, industrije i tehnologije sve su složeniji i užurbaniji.

Bravaria Industrial Marketing sa zadovoljstvom najavljuje, ovogodišnji osmi po redu, PIT događaj – Krajina 2023: Otkrijmo Krajinu, našu priliku za izuzetnost koji će se održati 21. i 22. septembra 2023. u Bihaću uz podršku Grada Bihaća, Razvojne agencije Unsko-sanskog kantona, Privredne komore USK i Cube Consultinga.

Savremeni tokovi razvoja na polju proizvodnje, industrije i tehnologije sve su složeniji i užurbaniji te zahtijevaju proaktivan i brz, a ipak smišljen, kompetentan i kreativan odgovor. S druge strane, sve posebnosti i specifične prilike bosanskohercegovačkog tržišta i društva traže i posebno koncipirana i namjenska rješenja.

"Ovo je osmi PIT događaj u ovoj godini, a treći koji organiziramo u Krajini. Izrastao je iz PIT konferencija i prerastao u jedinstvenu poslovnu tradiciju koja na dobar način sažima nastojanja domaćih privrednika da se ujedine, sarađuju, organiziraju", riječi su Samire Avdić, direktorice agencije Bravaria.

Jasno artikulirani zahtjevi i ciljevi, polilog uspješnih kompanija, bolja i uspješnija promocija ovog sektora kao pozitivnog (radnog) okruženja, kontinuirana edukacija te očuvanje ljudi kao dragocjenog resursa samo su neki od motiva organizatora. Na ovaj način, i ovaj događaj postaje jedan od načina ostvarivanja komparativne prednosti i konkurentnosti domaćih kompanija i poslodavaca širom Evrope i svijeta.

Usto, raznolikost i bogatstvo naše historije, kulture i tradicije oličeno je u jednom kraju države, upravo u Bosanskoj Krajini. Ne smije se, pritom, zaboraviti ni činjenica da su nedostaci infrastrukture, ograničen pristup kapitalu i historija konflikata ostavili trag na njezinom razvojnom putu.

Kako Avdić ističe: "Ova regija predstavlja Bosnu i Hercegovinu u malom: otporna je, uporna i, u prevazilaženju svih prepreka, odlučna. Upravo računajući na taj izražen potencijal, želimo posvetiti posebnu pažnju jačanju ekonomskih prilika ovog kraja."

Dvodnevni septembarski PIT događaj diferenciran je u dvije kategorije: stručnu konferenciju i poslovni sajam, a učesnicima i posjetiteljima omogućit će prilike za umrežavanje i saradnju, razmjenu iskustava i diskusiju, stručne radionice i izlaganja.

Bit će to svojevrstan ekosistem koji podržava inovacije i poduzetništvo, a bogata agenda tematski je podijeljena i okvirno obuhvata cjeline poput: automatizacije u proizvodnji, industrijskih softvera i pametnih fabrika, novih tehnoloških trendova, uloge robota u proizvodnji, nabavke u proizvodnji, važnosti ljudskih potencijala te nosilaca regionalnog razvoja USK.

Prijaviti se možete putem linka https://targer.ba/konferencija/pit-krajina-2023/ a za dodatne informacije pišite na bravaria@bravaria.ba.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave