Etapna i privremena izmjena

Sutra izmjena režima saobraćaja zbog protesta rudara

26.03.2024. 15:56 / Izvor: Akta.ba
KS

Foto: Ilustracija

Obustava se ne odnosi na vozila iz člana 125. i 126. Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja na putevima u Bosni i Hercegovini.

Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo dalo je saglasnost Samostalnom sindikatu radnika rudnika Federacije Bosne i Hercegovine za privremenu izmjenu režima saobraćaja na dijelu saobraćajnica Put života (desna kolovozna traka) i Hamdije Čemerlića (krajnja saobraćajna traka koja se prostire neposredno uz zgradu Vlade Federacije Bosne i Hercegovine), a u skladu sa procjenom pripadnika MUP-a Kantona Sarajevo za dan 27.03.2024. godine u vremenu od 11:00 do 14:00 sati, radi održavanja protesta mirnog okupljanja članova sindikata.

Privremena izmjena režima saobraćaja sastoji se iz obustave saobraćaja etapno za vrijeme prolaska kolone učesnika protesta u odobrenom terminu i na odobrenim saobraćajnicama.

Obustava se ne odnosi na vozila iz člana 125. i 126. Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja na putevima u Bosni i Hercegovini.

Regulaciju toka saobraćaja na dijelu potpune obustave saobraćaja i raskrsnicama na kojima se saobraćaj usmjerava u alternativne pravce vršit će pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo, etapno u zavisnosti od brzine učesnika protesta i kretanja vozila koji će pratiti kolonu.

Nakon utvrđenog vremenskog termina na pojedinoj dionici, učesnike koji iz bilo kojeg razloga nisu prošli istu, organizator je dužan putem svojih redara usmjeriti sa saobraćajnice na trotoar, o učinjenom izvijestiti MUP, koji će nakon navedenog uspostaviti redovní režim saobraćaja. 

Podsjećamo, uprkos zahtjevima zeničkih rudara, nije postignut nikakav dogovor o isplati plata za januar i februar te će rudari, kako su i najavili, sutra održati proteste pred Vladom FBiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave