U julu 41. internacionalna turistička Una regata

20.06.2013. 14:13 / Izvor: eKapija.ba
U julu 41. internacionalna turistička Una regata

Una regata je tradicionalna, sportsko-kulturna manifestacija koja okuplja zaljubljenike u rafting iz cijelog svijeta, sa zajedničkom istinskom ljubavi prema Uni.

Una regata je tradicionalna, sportsko-kulturna manifestacija koja okuplja zaljubljenike u rafting iz cijelog svijeta, sa zajedničkom istinskom ljubavi prema Uni. Uz rafting, ovu manifestaciju obogaćuju i mnogi drugi kulturno-rekreacijski sadržaji, pa su izazovi koje rijeka pruža sudionicima upravo ono zbog čega se mnogi od njih iz godine u godinu vraćaju na Regatu.

41.Internacionalna turistička Una regata ove godine održat će se u terminu od 04.07. do 07.07.2013. 

Regata počinje 4. jula okupljanjem učesnika u kampu u Kulen-Vakufu, a  završava 7. jula sa dočekom regate u Bosanskoj Krupi. Učesnici uplaćuju kotizaciju od 30 maraka, cijena čamca sa osam sjedišta, uključujući kompletnu opremu i vodiča - skipera, a za tri dana korištenja košta 600 maraka.

Organizatori su pripremili i 50 besplatnih mjesta najaktivnijima. Sve što trebate uraditi jeste da lajkate Facebook stranicu Unaregata 2013, podijelite je na svom zidu i pozovete vaše prijatelje da  se pridruže.

Svi učesnici Una regate dužni su uplatiti kotizaciju u iznosu od 30.00 KM.

Kotizacija uključuje: dio organizacionih troškova, osiguranje učesnika, obezbjeđenje pilotima (kajakaši, ronioci), turistička taksa, sitnije opravke čamaca, prijevoz i dostava opreme i stvari te obezbjeđenje prve pomoći, i hranu.

PLAN I PROGRAM UNA REGATE

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave