U ponedjeljak početak programa prakse u IKT-u

28.06.2013. 10:45 / Izvor: eKapija.ba
U ponedjeljak početak programa prakse u IKT-u

Program prakse u IKT-u je osmišljen i implementiran u okviru saradnje ICBL-a i projekta Partnership For Innovation, koji finansira Američka agencija za međunarodnu pomoć (USAID).

U ponedjeljak 01.07.2013. godine u 8.00 časova u prostorijama fondacije Inovacioni Centar Banja Luka (ICBL) i firmama partnerima počinje realizacija Programa prakse u IKT-u. Program prakse u IKT-u je osmišljen i implementiran u okviru saradnje ICBL-a i projekta „Partnership For Innovation“, koji finansira Američka agencija za međunarodnu pomoć (USAID). Ukupno 66 srednjoškolaca i studenata će uzeti učešće u jednomjesečnom programu koji se sastoji od teoretskog dijela i praktičnog rada na programiranju i razvoju softverskih rješenja za kompleksne baze podataka i poslovne aplikacije. Obuka i praksa će biti realizovane u saradnji sa 11 banjalučkih firmi partnera: Iflows, Lanaco, Teleklik, Satwork, Univerzitetsko-računski Centar, E-konferencija, Todorović tim, Računari, Projman, Inova i Telekom RS.

Cilj Programa je da polaznici obuke i prakse steknu nova iskustva, znanja i vještine kako bi se lakše zaposlili, a da firme povećaju broj potencijalnih zaposlenika koji posjeduju adekvatna i primjenjiva znanja iz oblasti informacionih tehnologija, saopštili su iz ICBL-a.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave