Okrugli sto: Poboljšanje energetske efikasnosti u zgradarstvu

09.09.2013. 09:22 / Izvor: Fena
Okrugli sto: Poboljšanje energetske efikasnosti u zgradarstvu

Sarajevska regionalna razvojna agencija organizira okrugli sto o temi "Poboljšanje energetske efikasnosti u zgradarstvu: razmjena dobrih praksi između BiH i regije Friuli Venezia Giulia".

Sarajevska regionalna razvojna agencija SERDA 9. i 10. septembra u Sarajevu organizira okrugli sto o temi "Poboljšanje energetske efikasnosti u zgradarstvu: razmjena dobrih praksi između Bosne i Hercegovine i regije Friuli Venezia Giulia".

Okrugli sto se održava u okviru projekta "Bosanska inteligentna kuća”, koji Sarajevska regionalna razvojna agencija SERDA implementira zajedno sa partnerima iz Italije - Provincija Goricija, Konzorcij Univerziteta Goricija, Kallipolis – neprofitna organizacija za održivo urbanističko planiranje, i partnerima iz Bosne i Hercegovine - Ministarstvo stambene politike Kantona Sarajevo, Grad Sarajevo i Arhitektonski fakultet Sarajevo.

Kako saznaje Fena u SERDA-i, cilj projekta "Bosanska inteligentna kuća“ jeste poboljšanje životnog standarda u Bosni i Hercegovini kroz poboljšanje energetskih karakteristika u zgradarstvu, te poređenje procesa certificiranja energetske efikasnosti u zgradarstvu u Bosni i Hercegovini i regiji Friuli Venezia Giulia.

Tokom okruglog stola bit će riječi o zahtjevima standarda Evropske unije i njihovoj implementaciji u slučaju Friuli Venezia Giuliae, te energetskoj certifikaciji u Friuli Venezia Giuliai i u BiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave