Prva rafting regata Banja Luka - Beograd od 23. septembra do 6. oktobra

12.09.2013. 09:08 / Izvor: eKapija.ba
Prva rafting regata Banja Luka - Beograd od 23. septembra do 6. oktobra

Direktori turističkih organizacija Banje Luke i Beograda, Ostoja Barašin i Dejan Veselinov, ocijenili su da će regata značiti dodatnu popularizaciju i promociju dva grada.

Prva rafting regata Banja Luka – Beograd, na rijekama Vrbas i Sava, krenuće iz Banje Luke 23. septembra, a finale će biti u Beogradu 6. oktobra, najavljeno je na današnjoj konferenciji Organizacionog odbor regate, koja je održana u Beogradu.

Cilj regate, koja bi narednih godina trebalo da poprimi međunarodni karakter, jeste dodatno jačanje specijalnih, paralelnih veza Srbije i Republike Srpske, promocija nautičkog turizma u svim opštinama na ruti regate i afirmacija ekologije, rečeno je na konferencija za novinare.

Predsjednik Kajak-kanu i rafting saveza Republike Srpske, Aleksandar Pastir, naglasio je da predstojeća regata, u kojoj će od starta učestovati 10 čamaca, predstavlja pravi sportski poduhvat jer će se dnevno veslati etape od 40 do 50 kilometara. - Tokom regate kroz Republiku Srpsku sve lokalne zajednice koje gravitiraju ka Vrbasu i Savi biće  aktivno uključene u događaj, što će doprinijeti popularizaciji sporta, ali i turističkoj afirmaciji tih mjesta – rekao  je Pastir.

Predsjednik Rafting saveza Srbije, Boris Purjakov, izrazio je nadu da će regata, koja se vozi u dužini od 504 kilometra, naići na dobrodošlicu kroz gradove i mjesta u Srbiji i da će Srbija biti isto tako dobar domaćin kao Banja Luka i Republika Srpska. 

Direktor Predstavništva Republike Srpske u Srbiji, Mlađen Cicović, rekao je da će saradnja dva saveza i turističkih organizacija Srbije i Srpske značajno učvrstiti specijalne paralelne veze. - Osim što želimo jačati međusobne veze, cilj nam je da uspostavimo i saradnju sa zemljama u regionu, tako da će ova manifestacija u perspektivi, vjerovatno, dobiti međunarodni karakter - dodao je Cicović.

Direktori turističkih organizacija Banje Luke i Beograda, Ostoja Barašin i Dejan Veselinov, ocijenili su da će regata, koju će na početku i na kraju pratiti prezentacija turističke ponude Banje Luke, odnosno Beograda, značiti dodatnu popularizaciju i promociju dva grada.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave