Dani otvorenih vinskih podruma i Dan kušanja mladog vina u Hercegovini

28.10.2013. 16:25 / Izvor: eKapija.ba
Dani otvorenih vinskih podruma i Dan kušanja mladog vina u Hercegovini

Cilj projekta “Kušanje mladog vina” je potaknuti razvoj vinskog turizma u Hercegovini, te ojačati međusektorsku suradnju između proizvodnje lokalnih vina, autohtonih proizvoda i industrije turizma.

Turistički klaster Hercegovina uz potporu Japanske agencije za međunarodnu suradnju JICA i tehničku podršku Regionalne Razvojne Agencija za Hercegovinu – REDAH kroz implementaciju projekta „Kušanje mladog vina“ organizira:

"Dane otvorenih vinskih podruma" koji će se održavati u subotu i nedjelju 2. i 3. studenog 2013. u periodu od 12,00h do 20,00h u Podrumima Andrija, Vinariji Čitluk, Vinariji Nuić, Vinariji Keža, Podrumu Ostojić, Podrumu Marijanović, Vinariji AG i Podrumu Vilinka.

"Dan kušanja mladog vina", koji će se održati u nedjelju 03. studenog 2013. s počekom u 16,00h u Podrumima Andrija na Paoči i nastaviti od 19,00h do 20:00h u Hotelu Brotnjo u Čitluku. Sudionici “Dana kušanja mladog vina“ su: Zlatko Papac (Lasta Travel) – predstavnik turističkog klastera Hercegovina, Miro Ćorić (Podrumi Andrija) – predstavnik turističkog klastera Hercegovina, Andrija Stojić, moderator, Stjepan Primorac (Hotel Bortnjo) – predstavnik Turističkog klastera Hercegovina, Ivo Jerkić -Ino, načelnik općine Čitluk i Nj.E. Hideo Yamazaki, Veleposlanik Japana.

Cilj projekta “Kušanje mladog vina” je potaknuti razvoj vinskog turizma u Hercegovini, te ojačati međusektorsku suradnju između proizvodnje lokalnih vina, autohtonih proizvoda i industrije turizma.

Predstavnici Turističkog klastera Hercegovina, koji dolaze iz privatnog i nevladinog sektora turizma Hercegovine, iz oba entiteta BiH, i koji imaju obostrane interese za organizaciju zajedničke promocije cijele regije su zajedno razvili koncept projekta uz tehničku podršku Regionalne razvojne agencije za Hercegovinu REDAH i potporu Japanske agencije za međunarodnu suradnju JICA.

Turistički klaster Hercegovina je u trenutno u počenoj fazi razvoja, te je ovaj projekt prva inicijativa članica klastera. U planu je organiziranje dva događaja „Kušanje mladog vina“, jedan u Čitluku u zapadnoj Hercegovini i drugi u Trebinju, u istočnoj Hercegovini. Nakon organiziranja prvog događaja u Čitluku, doći će do razmjene znanja i iskustava među partnerima, dok će izgradnja kapaciteta ljudskih resursa biti obavljena kroz konzultativni pristup iskusnih članova iz sektora turizma.

Svečanost „Dan kušanja mladog vina“ se tradicionalno održava u zapadnoj Hercegovini već 14 godina, međutim ove godine ovo iskustvo će biti obogaćeno sadržajem i promocijom u organizaciji i realizaciji ovog događaja u zapadnoj Hercegovini. Ova inicijativa će kroz obostranu suradnju predstavnika Turističkog klastera Hercegovina biti prenesen na istočnu Hercegovinu za organiziranje istog događaja u Trebinju po prvi put, sa sudionicima iz istočne Hercegovine.

Organizacija događaja uključuje i promotivnu kampanju čija je namjena privući turiste da posjete Hercegovinu na Dane kušanja mladog vina, dodajući turistički privlačne sadržaje kao što su:

Dani otvorenih vinskih podruma koji će trajati 2. i 3. studenog 2013 u periodu od 12,00h do 20,00h. Posjetitelji će moći kušati hercegovačka vina Žilavku i Blatinu, uz tradicionalne hercegovačle proizvode po promotivnim cijenama u slijedećim vinskim podrumima: Podrumi Andrija, Vinarija Čitluk, Vinarija Nuić, Vinarija Keža, Podrum Ostojić, Podrum Marijanović, Vinarija AG i Podrum Vilinka.

Promotivna kampanja je usmjerena na potencijalne posjetitelje iz Bosne i Hercegovine i iz susjednih zemalja, ali također se pozvani predstavnici veleposlanstava, međunarodnih organizacija, resornih ministarstava, načelnici općina, predstavnici županijskih turističkih zajednica, gospodarstvenici i drugi.

Posebna aktivnost je organizirana za uzvanike, koja će se održati 03. Studenog 2013 i uključuje obilazak vinskog podruma „Podrumi Andrija“ s početkom u 16,00h i sudjelovanje na svečanosti „Dan kušanja mladog vina“, u „Hotelu Brotnjo“ s početkom u 19,00h i otvaranju prve bačve mladog vina, koje će kušati počasni gost veleposlanik Japana, NJ.E. Hideo Yamazaki. Nadalje, bačva će se prenijeti i na naredni događaj „Kušanje mladog vina“ u istočnoj Hercegovini, gdje će spomenute aktivnosti obavljati drugi sudionici.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave