Skriveni heroji u septembru na devetom Business Cafe - u

07.09.2015. 08:11 / Izvor: Akta.ba
Skriveni heroji u septembru na devetom Business Cafe - u

Nakon osam uspješno organiziranih i iznimno posjećenih evenata, agencija Global Market Solutions najavljuje deveti Business café koji će se održati 22.9.2015., u utorak, na već ustaljenoj lokaciji.

Nakon osam uspješno organiziranih i iznimno posjećenih evenata, agencija Global Market Solutions najavljuje deveti Business café koji će se održati 22.9.2015., u utorak, na već ustaljenoj lokaciji – u Atrium Sali hotela Europe. Svi zainteresovani koji žele poslušati ove priče i družiti se sa govornicima i drugim poduzetnicima mogu poslati svoje prijave na info@gms.ba .

Bosanske kompanije i proizvodnja koja zadovoljava evropske standarde. Riječ je o Snježani Kopruner direktorici GS tvornice mašina Travnik i Edinu Daciću vlasniku švicarske firme Daccomet (koja je IKEA-in partner), te u isto vrijeme većinskom vlasniku fabrika za proizvodnju namještaja u Srbiji i BiH – Standard furniture Serbia i Standard iz Prnjavora.

Snježana je proglašena za poduzetnicu godine 2014.godine, a GS TMT uspješno konkurira na svjetskom tržištu i proizvodi kostur za luksuzna kruzer bicikla, kućišta za rashladne sisteme i sisteme kočenja za najveće proizvođače vozova, kao i zavarene konstrukcije za vozove i još mnogo toga poput ambalaža za Siemens. Ova kompanija u fokusu ima zadovoljstvo radnika, koji zauzvrat kvalitetno obavljaju svoje dužnosti.

Da je Made in BiH garancija kvalitete, potvrđuje i Dacićeva kompanija Standard iz Prnjavora, kao i Daccomet AG u blizini Banja Luke, gdje se proizvodi namještaj za IKEA-u, presvlake za Dormeo i Meblo, te dušeci za Harvey Norman. Poduzetnički duh nije mogao niti želio obuzdati, te je još u toku studija u ranim dvadesetim otvorio kompaniju u Švicarskoj, koja je kasnije sve više napredovala te se proširio i na Balkan. Zahvaljujući uspješnoj koperaciji sa razvojnim agencijama, sve više je ulagao i otvarao sve više mjesta u našoj zemlji. Danas, Standard AD je jedina firma u BiH koja ima važeći certifikat LEAN za upravljanje proizvodnjom za 2015/16. godinu.

Pokrovitelji ovog Business café-a su EOS Matrix BiH, BH Telecom, SAMAS print, Domoinvest – Provansa i BH Food, a medijski sponzori RSG radio, Poslovni portal Akta, Oslobođenje, portal Radio Sarajevo, te sedmična novina Novo Vrijeme.

Business cafe je jedinstven poslovni event koji okuplja poduzetnike iz BiH i promoviše uspješne poslovne priče te pruža priliku za neformalni networking kao odličan način promovisanja i ugovaranja saradnje.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave