Radio Kameleon organizira prvi međunarodni festival "Uspješne žene"

15.02.2018. 13:05 / Izvor: Akta.ba
Radio Kameleon organizira prvi međunarodni festival 'Uspješne žene'

Evropski pokret u BiH podržava ovaj, po svemu izuzetno značajan i pažnje vrijedan projekt.

Zlatko Berbić, direktor "Radio Kameleona" i Predrag Praštalo, predsjednik "Evropskog pokreta u BiH" su jučer u Tuzli potpisali Memorandum o evropskom partnerstvu u procesu EU integracija.

Memorandumom se također regulira, uključuje i podrazumijeva ravnopravno partnerstvo i poslovna suradnju u ramu Foruma za poslovno lobiranje / Opšte-društvenom dijalogu u BiH, kojeg je Evropski pokret pokrenuo u martu 2017. godine, a u okviru kojeg su do sada organizirana tri foruma i to u Sarajevu, Travniku i Cazinu.

Radio Kameleon u periodu 19. do 22. aprila 2018. godine organizira prvi međunarodni festival Uspješne žene, u kojem se očekuje učešće više od 100 panelista - uspješnih žena iz regiona, Evrope i SAD,a preko 1000 žena će biti aktivno uključeno u programe manifestacija.

Tokom festivala bit će organizirano niz panel diskusija, radionica na temu učešća žena u politici,kulturi,umjetnosti, sportu,modi i drugim oblastima društvenog angažmana predstavnica “ljepšeg pola“.

Potpisivanjem sporazumom u Tuzli, Evropski pokret u BiH je postao i službeni partner, jedan od promotora i ambasador projekta, kojeg će realizirati Radio Kameleon u suradnji sa partnerskim organizacijama i institucijama.

Evropski pokret u BiH podržava ovaj, po svemu izuzetno značajan i pažnje vrijedan projekt, koji može dati dodatni poticaj i motivaciju ženama u BiH i regiji, da se još aktivnije i primjetnije uključe u sve društvene tokove.

Ovo tim više uzimajući u obzir službene podatke i posebno naše iskustvo u djelovanju od 2006.godine pa do danas,koji kažu da su žene, ne samo ravnopravne muškarcima,nego u mnogim slučajevima čak mnogo bolje i odgovornije obavljaju i izvršavaju svoju društvenu odgovornost, dužnost i funkcije.

Pozitivni primjeri,koji potvrđuju ovo pravilo iz regije su Ana Brnabić i Zorana Mihajlović (Srbija), Tanja Fajon, Violeta Bulc (Slovenija), Kolinda Gabar-Kitarović, Vesna Pusić (Hrvatska) ili Edina Selesković, Svetlana Cenić, Semiha Borovac, Edita Đapo, Amra Babić, Ana Babić ili Razija Mujanović, BiH – koje su dosadašnje nositeljice priznanja naše organizacije za svoj javni i društveni angažman.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave