Tuzla danas domaćin 2. Samita mladih

17.11.2022. 10:12 / Izvor: Akta.ba
Mladi

Tuzla će danas biti domaćin 2. Samitu mladih, koji se održava u okviru drugog Festivala mladih.

Tuzla će danas biti domaćin 2. Samitu mladih, koji se održava u okviru drugog Festivala mladih, a čiji je u konačnici cilj da Tuzla i Tuzlanski kanton pripreme i predaju kandidaturu za titulu Europske prijestolnice mladih 2025-26.

U okviru Samita planirano je i potpisivanje Memoranduma o partnerskom razumijevanju i strateškoj saradnji, kojim se nastoji kreirati i proširiti zajednički plan u narednih pet godina, a sve s ciljem apliciranja Tuzlanskog kantona na konkurs za Evropsku prijestolnicu mladih.

Cilj projekta je sporovođenje zajedničkih, strateških aktivnosti sa ciljem poboljšanja položaja mladih ljudi u Tuzlanskom kanton i Bosni i Hercegovini, međusobnu razmjenu informacija i detaljnije upoznavanje sa svojim djelovanjem i rezultatima, sa fokusom na projekte namijenjene mladim ljudima.

mladi

Prošlogodišnji festival inicirao je okupljanje fronta omladinskih organizacija, omladinskih radnika, institucija, kulturnih institucija, ove godine cilj i želja svih organizatora jeste da se taj front dodatno proširi i obogati, te da on dobije i institucionalnu snagu.

Festival mladih promoviše znanje, talenat i uspjeh, a mladima daje nova međunarodna poznanstva, vještine, znanja i samopouzdanje za preuzimanje liderskih uloga. Ovo je projekat koji spaja različitosti nastojeći da mladima pruži iskustva u širokom spektru aktivnosti i najkvalitetniji kulturni sadržaj.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza