Futures Leaders Summit sa predavačima iz Applea, Netflixa, i brojnim drugima

26.11.2021. 10:12 / Izvor: Akta.ba
Futures Leaders Summit

Futures Leaders Summit (FLS) 2021 se po prvi put ove godine održava u Tuzli od 15. do 17. decembra.

Futures Leaders Summit (FLS) 2021, u organizaciji Fondacije budućnosti u BiH (BH Futures Foundation), se po prvi put ove godine održava u Tuzli od 15. do 17. decembra, a okuplja neke od najuspješnijih Bosanaca i Hercegovca koji rade za velike kompanije u BiH i inostranstvu. Cilj je da se okupe STEM studenti i diplomanti kako bi proširili svoje znanje i postali nosioci promjena u društvu kroz sesije sa keynote govornicima, radionice i posjete kompanijama.

"U decembru se navršava punih 6 godina otkako djeluje Fondacija budućnosti u BiH, i želimo to krunisati Futures Leader Summit-om, najvećim summitom STEM lidera u Bosni i Hercegovini, koji će sigurno biti jedan od najspektakularnijih događaja koji smo ikad organizovali, a postat će tradicionalan. Naša profesionalna mreža broji nekoliko hiljada bh. profesionalaca, koji žive širom svijeta, i rade na projektima od globalnog značaja. Na ovaj način ćemo dati priliku domaćim studentima da se upoznaju sa njima, uče od njih, i stvore konekcije od ključnog značaja za njihovu buduću karijeru", kazao je Edhem Eddie Čustovć, osnivač Fondacije.

FLS okuplja renomirane bh. stručnjake koji su ostvarili sjajne karijerne uspjehe na svjetskom nivou, a koji sarađuju ili rade sa kompanijama kao što su Netflix, Apple, Massachusetts Institute of Technology (MIT), a neki od njih čak dali svoj doprinos u organizaciji Olimpijskih igara u Tokyiju.

Glavni organizacijski partner je BH Engineering Weeks, a finansijski su ga podržale i brojne kompanije, uključujući HTEC (Platinum sponzor), DKR - German Center for Robotics, Porsche Bosna i Hercegovina (Gold sponzori) i Mistral (Silver sponzor).

"Uspostavljanjem događaja koji će svake godine okupljati perspektivne change-makere u STEM oblastima želimo kreirati snažnu zajednicu koja će promijeniti način na koji percipiramo industriju i budućnost razvoja naše države. Ove godine, fokus događaja je važnost interdisciplinarnosti u STEM-u i u Tuzli ćemo ugostiti STEM studente i mlade profesionalce, i  pružiti priliku brojnim drugim entuzijastima praćenje keynote sesija online", naglasio je Čustović. 

Svi zainteresovani studenti i diplomanti se mogu registrovati putem linka: https://www.fls.ba/registration, a organizacioni tim poziva sve zainteresovane da što prije apliciraju na Travel Grant koji, omogućava pokrivanje svih troškova za ovaj događaj - od troškova karte za učešće, do troškova putovanja i smještaja!

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave