Promocija zdrave hrane u Bingo City Centru Tuzla

27.04.2018. 11:39 / Izvor: Akta.ba
Promocija zdrave hrane u Bingo City Centru Tuzla

osjetiocima će se predstaviti 17 proizvođača sira, meda, te voća i povrća iz cijele Bosne i Hercegovine.

USAID/Sweden FARMA II projekat i Bingo City Centar Tuzla u okviru mjeseca zdrave hrane u subotu 28. aprila organizuju prodajnu promociju domaćih proizvoda. Posjetiocima će se predstaviti 17 proizvođača sira, meda, te voća i povrća iz cijele Bosne i Hercegovine.

Proizvođači će skrenuti pažnju na činjenicu da u kategoriji poljoprivredno-prehrambenih proizvoda naša zemlja bilježi deficit veći od 2 milijarde KM, te će promovirati slogan „Pojedimo deficit!“, apelujući na potrošače da daju šansu ukusnim domaćim proizvodima.

U periodu od 12 do 19 sati, izlagači će organizovati degustaciju brojnih sireva iz svih krajeva BiH, uključujući i nekoliko sireva koji su u posljednjih par godina osvojili nagrade na Balkan Cheese Festivalu u Beogradu. Uprkos odličnom kvalitetu naših sireva, Bosna i Hercegovina uvozi 11 puta više sira nego što ga izvozi, a pogotovo je nevjerovatan podatak da smo prošle godine uvezli i preko 7 miliona KM svježeg (mladog) sira.

Skrenuće se pažnja i na pitanje kvaliteta uvoznog meda, jer zabrinjava podatak da je od 270 tona meda koji je uvezen u našu zemlju prošle godine, preko 70 tona ušlo po cijeni od oko 5 KM po kilogramu. Istovremeno, prosječna izvozna cijena našeg meda iznosila je oko 16 KM.

Ipak, u prvom planu na ovoj promociji biće uživanje u kvalitetnim i ukusnim bh. proizvodima, a većinu artikala posjetioci će moći kupiti po promotivnim cijenama.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave