U Tuzli "Challenge fond za inovativne poslovne ideje"

28.11.2018. 13:11 / Izvor: Akta.ba
U Tuzli 'Challenge fond za inovativne poslovne ideje'

Sredstva u ukupnom iznosu od oko tri miliona eura namijenjena su mikro, malim i srednjim preduzećima s područja Bosne i Hercegovine i Švedske.

Kantonalna privredna komora Tuzla i Sarajevska regionalna razvojna agencija SERDA pozivaju Vas na prezentaciju 3. poziva za dodjelu grant sredstava “Challenge fond za inovativne poslovne ideje” u četvrtak 29. novembra 2018. godine u 12,00 sati u Kantonalnoj privredenoj komori Tuzla, Trg slobode bb (III sprat).

Challenge fond uspostavljen je u okviru projekta Challenge to change - C2C koji finansijski podržava Švedska agencija za međunarodni razvoj i saradnju – Sida/Ambasade Švedske u BiH, a koji kroz četiri godine provode Sarajevska regionalna razvojna agencija SERDA i Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća. Partner u projektu je i Region Ostergotland, Istočna Švedska.

Sredstva u ukupnom iznosu od oko tri miliona eura namijenjena su mikro, malim i srednjim preduzećima s područja Bosne i Hercegovine i Švedske, kao i startup-ima s inovativnim idejama, proizvodima ili uslugama koje mogu dovesti do smanjenja nezaposlenosti, povećanja konkurentnosti i održivog društveno-ekonomskog razvoja u BiH.

Prijave na ovaj poziv moraju biti podnesene u elektronskoj formi u skladu s uputstvima koja se nalaze u dokumentu Smjernice/Vodič za aplikante, koji se može preuzeti na www.c2c.ba i to do 17.12. 2018. godine do ponoći.

Sve prijave će biti ocijenjene u skladu s tri osnovna kriterija: inovativnost poslovne ideje, izvodljivost i održivost poslovne ideje i društvena korist. Maksimalan iznos grant sredstava iz Challenge fonda je 30.000 eura.

Na info danu zainteresirani će imati priliku saznati sve detalje o načinu i uvjetima prijave, ali i iznosima koji stoje na raspolaganju aplikantima.

Sudjelovanje na info danu je potrebno potvrditi do srijede, 28. 11. 2018. do 14 sati na mail edina@kpktz.ba.

Nadamo se da ćete prepoznati značaj ovog događaja i odazvati se našem pozivu.

Za više informacija o fondu:
Sanela Dževlan, Projekt menadžer                            
Telefon: 033 652 935                                                                            
Email:  sanela@serda.ba

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave