Samit privrednika regije zapadni Balkan i Kazahstana u septembru

Najave / KONFERENCIJE I KONGRESI

Samit privrednika regije zapadni Balkan i Kazahstana u septembru

Samit za privrednike regije zapadnog Balkana će biti održan od 22. do 26. septembra u prostorijama AIFC-a u gradu Nur-Sultan, Kazahstan.

27.07.2019. 09:12 Izvor: / Akta.ba

Asocijacija „Berkut“ BiH i Međunarodni financijski centar Astana (AIFC) Kazahstan, u partnerstvu sa Vanjskotrgovinskom komorom Bosne i Hercegovine (VTKBiH), Ambasadom Republike Kazahstan u Hrvatskoj, BiH i Crnoj Gori, te Nacionalnom komorom poduzetnika Republike Kazahstan “Atameken”, organizuju prvi samit zemalja zapadnog Balkana i Kazahstana.

"Berkut" asocijacija je osnovana u decembru prošle godine sa ciljem oživljavanja veza između Bosne i Hercegovine i regije zapadnog Balkana sa Kazahstan.

Samit za privrednike regije zapadnog Balkana će biti održan od 22. do 26. septembra u prostorijama AIFC-a u gradu Nur-Sultan, Kazahstan.

Učešće na tom skupu će omogućiti privrednicima iz regije da predstave svoje proizvode i usluge i plasiraju ih na nova tržišta, kao i da prošire postojeće i steknu nove poslovne kontakte.

Kako je najavljeno iz VTKBiH,  AIFC Kazahstan će svim učesnicima ciljano  obezbijediti  potencijalne  partnere:  privatne  investitore,  investicijske  fondove,  javne  i  državne institucije, ministarstva, privrednike i poslovne asocijacije.

Kazahstan, kao deveta zemlja po veličini u svijetu, jedan od svjetskih lidera u energetici i zemlja sa više od 250 miljardi dolara stranih ulaganja, nedovoljno je pokriveno tržište, odnosno mogućnosti plasmana proizvoda i usluga privrede  iz regije zapadnog Balkana su znatno velike i to je odlična prilika da bh. privrednici predstave svoje proizvode i usluge, navode iz VTKBiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave