Na IBF-u  u Sarajevu 17. i 18. oktobra privrednici iz gotovo cijelog svijeta

Najave / KONFERENCIJE I KONGRESI

Na IBF-u u Sarajevu 17. i 18. oktobra privrednici iz gotovo cijelog svijeta

Drugi dan foruma, 18. oktobra, planirani su sektorski sastanci i posjeta bh. kompanijama.

03.10.2019. 10:14 Izvor: / Fena

Udruženje nezavisnih industrijalaca i poduzetnika Turske (MUSIAD), u saradnji sa Vanjskotrgovinskom komorom (VTK) Bosne i Hercegovine, organizira u Sarajevu 23. međunarodni poslovni forum (IBF).

Forum će biti održan 17. i  18. oktobra, a riječ je o  međunarodnoj platformi godišnjih kongresa i zajedničkih komercijalnih aktivnosti gdje se okupljaju  42 poslovna udruženja iz gotovo 25 zemalja, u svrhu  iznalaženja rješenja za razvijanje ekonomskih veza, održavanje saradnje, pojačavanje  komunikacija i ubrzavanje društvenog  ekonomskog razvoja  između zemalja, ističu iz VTKBiH.

Cilj Međunarodnog  poslovnog foruma (IBF) je, prije svega, usmjeriti i osnažiti komercijalne odnose u skladu s nacionalnim principima i interesima, podržati saradnju među članicama i među zemljama članicama na regionalnom i globalnom nivou, poboljšati komercijalne aktivnosti i razvijati trgovinu, promovirati trgovinu i investicije, zatim promovirati zajednička ulaganja i saradnju na proizvodnim i trgovinskim projektima.

U okviru Poslovnog foruma (IBF) planirano je da 17. oktobra budu održani  poslovni susreti bosanskohercegovačkih kompanija i kompanija iz Turske, Evrope, Sjedinjenih Američkih Država, Kanade, Bliskog Istoka,  te sjeverne Afrike.

Programom je, također 17. oktobra, predviđeno održavanje panel diskusija  sa posebnim osvrtom na mogućnosti  investiranja u sektorima poljoprivrede, turizma, prehrane, drvnog, metaloprerađivačkog sektora, s ciljem skretanja pažnje na trgovinski i investicioni potencijal u Bosni i Hercegovini, kao  i b2b susreti  kompanija.

Drugi dan foruma, 18. oktobra, planirani su sektorski sastanci i posjeta bh. kompanijama.

Iz Komore ističu da je učešće za bh. kompanije na poslovnom forumu i susretima besplatno.

U okviru IBF foruma postoji mogućnost da bh. kompanije imaju male info-štandove gdje mogu predstaviti svoje proizvode i usluge.

 

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave