Neki od najboljih regionalnih stručnjaka na konferenciji "Sfera 2019"

28.10.2019. 12:06 / Izvor: Akta.ba
Neki od najboljih regionalnih stručnjaka na konferenciji 'Sfera 2019'

Konferencija će se održati 30. i 31.10.2019. godine u Sarajevu u Hotelu Hills. Učešće je besplatno.

VIII Međunarodna naučno stručna konferencija ''Sfera 2019:Fasadni sistemi i ventilirajuće obloge'' okupit će neke od najboljih stručnjaka s područja regije. Tako će se svim učesnicima obratiti i održati predavanje:

  • van. prof. dr. Salihbegović Amira; Arhitektonski fakultet Sarajevo,
  • prof. Emeritus arhitekture Branislav Mitrović; Studio MITARH,
  • Igor Grozdanić i Sanja Galić Grozdanić; Studio NONSTOP, 
  • Amir Vuk Zec; Studio Zec, 
  • Nikola Novaković; Studio Enforma iz Crne Gore,
  • Vedran Pedišić iz Arhitektonskog ureda Sangrad, kao i mnogi drugi.

Konferencija će se održati 30. i 31.10.2019. godine u Sarajevu u Hotelu Hills. Učešće je besplatno, a prijaviti se možete putem web stranice: https://fasadnisistemi.sfera.ba/

Na konferenciji se iznose noviteti, regulative i standardi u oblasti materijala za fasadne sisteme. Konferencija će na jednom mjestu okupiti struku i nauku, izlagače i predavače s područja regije, te ponuditi učesnicima mogućnost direktne komunikacije, uspostavljanja saradnje, te razmjenu znanja i iskustva, što je i krajnji cilj organizacije ovakvih manifestacija, ističu iz kompanije Sfera. 

Konferenciju je podržalo više od dvadeset kompanija koje aktivno djeluju u ovom području, i svakako organizacija ovakvih događaja moguća je isključivo uz podršku realnog sektora. 

Sponzori i partneri će putem prezentacija i izložbenog dijela ponuditi sve neophodne informacije, te predstaviti novitete i trendove u domenu fasadnih sistema i ventilirajućih obloga.

Sponzori konferencije su: Sika BH, Knauf, RÖFIX, Terrasit Insulation, Krug d.o.o. i kompanija Rockwool, dok su partneri i izlagači kompanije: Baumit, Austrotherm, Eps Laštro, Tehnomarket, Bh Alumil, Valpaint, IGM Visoko, Knauf Insulation i Fibran, kompanija Kompozitni materijali, te Metal Tehnologija, Mališić Home & Decor, BSP International, Bio Plus, te kompanija Bis Tip sa brendom Lunos.

Drugi dan konferencije održat će se panel diskusija o temi konferenciji u kojoj aktivno učestvuju svi izlagači, predavači i gosti, a cjelokupan program pogledajte na linku: https://fasadnisistemi.sfera.ba/program/

Organizator događaja je kompanija Sfera d.o.o. Mostar u saradnji sa Arhitektonskim fakultetom iz Sarajeva.

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave