Posjeta bh. poslovne delegacije Kraljevini Saudijskoj Arabiji

24.02.2020. 12:35 / Izvor: Akta.ba
Posjeta bh. poslovne delegacije Kraljevini Saudijskoj Arabiji

Troškove viza, putovanja i smještaja snose kompanije-učesnice u privrednoj delegaciji.

Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine, u suradnji sa Vijećem Saudijskih komora i Poslovnim vijećem BiH-KSA organizira poslovnu posjetu bh. privrednika Saudijskoj Arabiji  koja će se realizirati od 14. do 17.04. 2020. godine u Rijadu. 

Prvog dana u prostorijama Vijeća Saudijskih komora će biti organiziran Poslovni forum uz održavanje B2B susreta privrednika dvije zemlje. Drugog dana će se održati 2. sjednica Poslovnog vijeća BiH-KSA, kao i posjete institucijama, poslovnim zonama, pojedinačnim firmama u skladu sa interesom članova bh. privredne delegacije.

Imajući u vidu značaj tržišta Kraljevine Saudijske Arabije, kao i činjenicu da je zemlja ušla u proces diverzifikacije i jačanja nenaftnih sektora, cijenimo da ova posjeta predstavlja iznimnu priliku za upoznavanje sa tržištem ove zemlje, kao i mogućnost za uspostavljanje novih kontakata i jačanje privredne suradnje.

Cilj održavanja Poslovnog Foruma i 2. sjednice Poslovnog vijeća BIH-KSA je uspostava suradnje u sljedeće tri domene:

• Unapređenje izvoza bh. kompanija na tržištu Saudijske Arabije;
• Aranžmani vezani za prenos know-how tehnologije kompanijama u Saudijskoj Arabiji;
• Predstavljanje investicijskih projekata za koje bh. kompanije traže investitore.

Uzimajući u obzir vanjskotrgovinsku razmjenu između BiH i Saudijske Arabije, kao i potrebe saudijskog tržišta, u bh. delegaciji će sudjelovati predstavnici kompanija iz sljedećih sektora: namjenska, metaloprerađivačka i elektro industrija, prehrambena industrija, namještaj, inžinjering usluge i energetika, farmacija, IT i turizam.

Troškove viza, putovanja i smještaja snose kompanije-učesnice u privrednoj delegaciji.

VTK BIH poziva sve zainteresirane kompanije iz navedenih sektora da uzmu učešće u ovoj privrednoj delegaciji, te da popunjenu priloženu prijavu, zajedno sa kopijom pasoša predstavnika kompanije, dostave najkasnije do petka, 28.02.2020. godine na email: enes.aliskovic@komorabih.ba ili faks: 033 566 239. Kontakt osoba je Enes Ališković (tel: 033 566 230).

Također, ukoliko tražite partnere za prenos know-how i zajedničko ulaganje u Saudijskoj Arabiji ili partnere za investicijski projekt u Bosni i Hercegovini, uz prijavu dostavite i kratku informaciju o navedenim projektima.

PREUZMI DOKUMENT:
Prijava

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave