Online BHdiaFor u aprilu okuplja investitore: "Dijaspora se vraća kući"

17.03.2021. 12:56 / Izvor: Fena
Online BHdiaFor u aprilu okuplja investitore: 'Dijaspora se vraća kući'

Pored poduzetnika i investitora, organizatori pozivaju studente i istraživače da se pridruže diskusiji.

Biznis centar bh. dijaspore i udruženje “Naša perspektiva” najavili su danas otvaranje registracije za 7. Biznis forum bosanskohercegovačke dijaspore (BHdiaFor), koji će biti održan online 14. aprila, te će okupiti investitore iz zemlje i svijeta. 

"Poruka ovogodišnjeg izdanja BHdiaFor-a je 'Dijaspora se vraća kući', gdje želimo poručiti da će 2021. godina biti godina ekonomskog oporavka naše zemlje i da dijaspora igra ključnu ulogu u podršci novom iskoraku u razvoju i obnovi privrede nakon udara izazvanog pandemijom", naveo je Armin Alijagić, rukovodilac Biznis centra bh. dijaspore. 

Online putem će, dodao je on, okupiti investitore koji su već napravili pozitivne priče u BiH, te podijeliti naučene lekcije lokalnih zajednica koje su napravile veliki iskorak kada je u pitanju mobilizacija poslovnog potencijala dijaspore.

Registracija za BHdiaFor je slobodna i dostupna svima koji su zainteresirani za poduzetništvo, dijasporske investicije, poslovnu saradnju i nove prilike za ekonomski razvoj.

Pored poduzetnika i investitora, organizatori pozivaju studente i istraživače da se pridruže diskusiji.

Alijagić je naveo da je pokrovitelj ovogodišnjeg skupa USAID kroz projekat „Diaspora Invest“, koji je u posljednje četiri godine podržao više od 140 preduzeća pokrenutih zahvaljujući inicijativi ili direktnoj investiciji bh. iseljeništva.

"Naši partneri su Vlada Kantona Sarajevo, Grad Prijedor i Opština Lopare. S ovim lokalnim zajednicama ćemo razgovarati o tajnama njihovog uspjeha u saradnji sa dijasporom. Vrijeme je da pošaljemo poruku - otvoreni smo za investicije, poduzetnici i dalje rade vrijedno na stvaranju novih radnih mjesta i pokretanju novih poslovnih projekata", zaključio je Alijagić, saopćeno je iz USAID Diaspora Invest Activity.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave