Jahorina ekonomski forum okupit će 500 učesnika

18.04.2022. 09:42 / Izvor: SRNA
JAHORINA FORUM

Peti Jahorina ekonomski forum, koji će biti održan 26. i 27. aprila nakon dvogodišnje pauze zbog pandemije virusa korona, okupit će 400 do 500 učesnika.

Peti Jahorina ekonomski forum, koji će biti održan 26. i 27. aprila nakon dvogodišnje pauze zbog pandemije virusa korona, okupit će 400 do 500 učesnika iz desetak evropskih zemalja, najavio je predsjednik Organizacionog odbora te manifestacije Goran Račić.

"Osim posljedica ukrajinske krize na ekonomiju u regionu, bavit ćemo se i Otvorenim Balkanom, digitalizacijom i pitanjem šta nam donosi energetska tranzicija, zelena tranzicija. Tu su i teme u vezi sa kriptovalutom, s obzirom na to da još imamo jako skromna znanja o digitalnom novcu – imat ćemo kompetentne sagovornike iz regiona i Evrope na temu kriptovaluta", kazao je Račić za Srnu.

On je rekao da će na skupu biti riječi i o novom konceptu razvoja turizma, konkurentnosti lokalnih zajednica, kao i podsticajima i investicijama.

"Moramo pratiti šta se dešava u pogledu podsticaja i investicija, vidimo da zemlje u regionu imaju značajne investicije u posljednjih nekoliko godina. Koliko mi možemo da pariramo tim zemljama s obzirom na to da BiH konstantno ima političke probleme i određene negativne percepcije u javnom mnjenju po pitanju sigurnosti ulaganja, da vidimo na koji način se možemo, s jedne strane, boriti sa tim barijerama i kako da skidamo te predrasude", naveo je Račić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave