Uskoro u Sarajevu regionalna konferencija "Sfera 2022: Otvori u građevinarstvu"

16.09.2022. 13:28 / Izvor: Akta.ba

Sarajevo će i ove godine biti domaćin XII po redu regionalne naučno stručne konferencije iz domene građevinarstva i arhitekture.

Sarajevo će i ove godine biti domaćin XII po redu regionalne naučno stručne konferencije iz domene građevinarstva i arhitekture. ''Sfera 2022: Otvori u građevinarstvu'' naziv je konferencije koja će se održati 4. i 5.10.2022. u Hotelu Hills. Ulaz je besplatan, a prijave su obavezne putem linka.

Konferencija se sastoji iz dva dijela, sajamskog i naučnog. Sponzori i partneri konferencije su tržišni lideri kada su u pitanju otvori u građevinarstvu, te će putem prezentacija i izložbenih štandova ukazati na novitete i sisteme koji doprinose razvoju sektora otvora u građevinarstvu.

Generalni sponzor je kompanija Feal d.o.o.

konferencija

Sponzori su: Alumil Yu Industry A.D. Profine BH d.o.o., Tkk, Sika BH d.o.o., Deceuninck d.o.o., Kovinoplastika d.o.o., T&B Investment d.o.o.

Partneri, izlagači i prijatelji: Kristal d.o.o., Emerus d.o.o., Velux d.o.o., Men d.o.o., Ytong BH d.o.o., Tuyap - International Trade Fair, Euroroal d.o.o., Schachermayer d.o.o., GeoINOVA d.o.o., Vbh d.o.o., Gealan d.o.o., Pressglass d.o.o., Reynaers Aluminium, Aluplast d.o.o.

I ova konferencija će ugostiti regionalne stručnjake, vrhunske arhitekte i biroe, te govornike koji će tokom dva dana prezentirati projekte, inovacije i trendove, a sve predavače pogledajte na linku.

Drugog dana konferencije bit će održana i panel diskusija o temi konferencije, a zaključci koji će biti doneseni bit će poslati vladinim institucijama na razmatranje, te će isti biti začetak zajedničke saradnje Univerziteta i privrednog sektora u cilju poboljšanja edukacije kadra i struke.

Cilj organizatora osim konferencijskog i edukativnog dijela je i osigurati učesnicima kvalitetan ambijent za održavanje poslovnih sastanaka i prezentacija, a sve u cilju unapređenja poslova.

Organizator događaja je kompanija Sfera d.o.o. Mostar u saradnji sa Mašinskim fakultetom Zenica, Građevinskim fakultetom Univerziteta ''Džemal Bijedić'' Mostar, Arhtektonskim fakultetom Univerziteta u Sarajevu, TÜV NORD Adriatic d.o.o., ift Hrvatska d.o.o. Zagreb, a u partnerstvu sa Institutom za standardizaciju BiH.


 


 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave